Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

Aranyoskám

/ #366 Voltam katona

2011-12-01 17:52

Én 20 évesen egy technikusival a zsebemben önként jelentkeztem a sorozásra. Bár megfeleltem mégsem hívtak be! 3 év múlva került rám a sor. Addigra már volt egy jól menő vállalkozásom és családom.
Az ország másik végébe vezényeltek, így gyakorlatilag haza se tudtam járni. Nem volt túl jó élmény, de a haza az haza a kötelesség az kötelesség!
Mire letelt a 9 hónap addigra a vállalkozásom csődbe ment, a házamat eladták a fejem felől, a családom meg lelécelt, mivel a többi rokon rászállt- kihasználva, hogy én nem vagyok a közelben!
Aznap mikor leszereltem már nem volt hová haza mennem! Azok a jó népek akik előző nap a laktanyánál búcsúztattak másnap már leköptek mert látták, hogy az utcára kerültem!
Ehhez csak gratulálni tudok! A katonaság előtt én évi több milliót fizettem be adóként. Többet mint amennyit ez az ország a katonai szolgálatommal nyert! Azzal, hogy behívtak ez a bevétele az államnak megszűnt. Arról nem is beszélve, hogy én megtettem azt amit az ország tőlem elvárt, de ez az ország utána már sz@rt rám nagy ívben!
Úgyhogy én nemet mondok a katonaság újbóli bevezetésére mert ez nem más mint ingyen munka amit ha leszolgált a becsületes állampolgár utána akár a talpát is feldobhatja.
Nem ártana, ha a tisztelt képviselők elgondolkoznának azon, hogy ha behívják a munkaképes fiatalokat akkor ki fog majd adózni nekik. Mert az országnak ez az egyetlen bevétele jelenleg. -ez az egyetlen pénzforrás amit zsebre tudnak vágni és amiből luxus autókat és villákat tudnak fenntartani! Azok az idősebb emberek nyugdíjasok akik nosztalgiával gondolnak a katona évekre elgondolkozhatnának azon, hogy ha a fiatalokat behívják akkor ők vajon miből kapják majd a nyugdíjat! Mert azt jelenleg a fiatalok termelik meg és nem a jó Isten szórja a felhők mögül!