Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!
Aranyoskám |
/ #366 Voltam katona2011-12-01 17:52Én 20 évesen egy technikusival a zsebemben önként jelentkeztem a sorozásra. Bár megfeleltem mégsem hívtak be! 3 év múlva került rám a sor. Addigra már volt egy jól menő vállalkozásom és családom. Az ország másik végébe vezényeltek, így gyakorlatilag haza se tudtam járni. Nem volt túl jó élmény, de a haza az haza a kötelesség az kötelesség! Mire letelt a 9 hónap addigra a vállalkozásom csődbe ment, a házamat eladták a fejem felől, a családom meg lelécelt, mivel a többi rokon rászállt- kihasználva, hogy én nem vagyok a közelben! Aznap mikor leszereltem már nem volt hová haza mennem! Azok a jó népek akik előző nap a laktanyánál búcsúztattak másnap már leköptek mert látták, hogy az utcára kerültem! Ehhez csak gratulálni tudok! A katonaság előtt én évi több milliót fizettem be adóként. Többet mint amennyit ez az ország a katonai szolgálatommal nyert! Azzal, hogy behívtak ez a bevétele az államnak megszűnt. Arról nem is beszélve, hogy én megtettem azt amit az ország tőlem elvárt, de ez az ország utána már sz@rt rám nagy ívben! Úgyhogy én nemet mondok a katonaság újbóli bevezetésére mert ez nem más mint ingyen munka amit ha leszolgált a becsületes állampolgár utána akár a talpát is feldobhatja. Nem ártana, ha a tisztelt képviselők elgondolkoznának azon, hogy ha behívják a munkaképes fiatalokat akkor ki fog majd adózni nekik. Mert az országnak ez az egyetlen bevétele jelenleg. -ez az egyetlen pénzforrás amit zsebre tudnak vágni és amiből luxus autókat és villákat tudnak fenntartani! Azok az idősebb emberek nyugdíjasok akik nosztalgiával gondolnak a katona évekre elgondolkozhatnának azon, hogy ha a fiatalokat behívják akkor ők vajon miből kapják majd a nyugdíjat! Mert azt jelenleg a fiatalok termelik meg és nem a jó Isten szórja a felhők mögül! |
|
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Állítsák le az RSzKF és egyéb "kétes diagnósztikai hibák" ürügyén az állatok válógatás nélküli legyilkolását, követeljük az életpárti és állatgyógyászati alternatívák bevezetését!
3667 Létrehozva: 2025-04-02
Az állatok, a gazdák és a magyar vállalkozások védelmében – emberséges, etikus és független járványkezelést!
1269 Létrehozva: 2025-03-30
Petíció a Magyarkanizsa község és Szabadka közötti buszközlekedésért
607 Létrehozva: 2025-04-25
Petíció az Isaszeg és Dány közötti 3102-es út felújításáért!
391 Létrehozva: 2025-04-17
Kiállok a Veres1 Színház mellett!!!
377 Létrehozva: 2025-04-13
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
340 Létrehozva: 2025-04-18
Húsvéti Nyilatkozat és baráti levél polgártársainkhoz - amicus curiae
304 Létrehozva: 2025-04-23
Egy gyermekes családok SZJA mentessége/Támogasson minket
2303 Létrehozva: 2025-03-04
Ne zárják be a jászberényi Fürkész Óvodát!
170 Létrehozva: 2025-04-21
Vonják vissza Vészabó Noémi amatőr, giccsfestő Munkácsy Mihály-díját
1837 Létrehozva: 2025-03-20
Állandó füst megszűntetése 2 iskola és 1 óvoda udvarán (az Endresz György u. 49.-ből)
109 Létrehozva: 2025-04-02
Maxim Imola úszásoktatásának engedélyezésére való kérelem
92 Létrehozva: 2025-04-15
Petíció a DSZC-s iskolák reggeli kezdési időpontjának módosításáért
71 Létrehozva: 2025-04-03
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6948 Létrehozva: 2023-07-26
NEM AKAROK SPORTLÉTESÍTMENYT , SEM BEVÁSÁRLÓKÖZPONTOT A TERMÉSZET HELYETT!!!!!
793 Létrehozva: 2025-01-19
Biotermékeket a közétkeztetésbe!
59 Létrehozva: 2025-04-14
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
1556 Létrehozva: 2025-03-05
Ne oltsák be a gyerekeket a szülő beleegyezése nélkül!
57 Létrehozva: 2025-04-15
Segítő szakemberek kiállása az agresszív közbeszéd ellen
5856 Létrehozva: 2025-03-17
Helyi védelmet a Monor környékén élő védett és fokozottan védett növény- és állatfajok számára!
53 Létrehozva: 2025-04-28