Ne legyenek családok lakcím nélkül!

károsult

/ #29 Re: Re:

2016-11-02 07:49

#24: Tessza Udvarhelyi - Re:  Miért lenne jogos, hogy a szállásadó nem akarja őket bejelenteni? Azzal, hogy ott laknak és fizetnek a lakásért, jogot nyernek ahhoz is, hogy megfelelő lakcímük is legyen. Ezt a törvény is így ismeri el, csak sajnos szinte lehetetlen betartani.

 Az éremnek sajnos két oldala van! Nagyon sokan visszaélnek a szállásadók naivságával, nem fizetik a bérleti díjat, rezsit és kirakni sem könnyű őket. Aztán ottmarad a szállásadó több százezres, vagy milliós tartozással egy tönkretett lakással. Első körben a bérbeadók jogainak kéne érvényt szerezni és a nem fizettő, nem rendeltetésszerű ingatlan használók gyorsított eljárásban történő kirakására lehetőséget adni, aztán valószínűleg szívesebben bejelentenék a normális bérlőket. 

Az, hogy nincs szerződés, egyfajta biztosíték számukra, ha a bérlő nem viselkedik normálisan, nem fizet, akkor le is út, fel is út, ha viszont van szerződés, akkor még a bérbeadó kerül nehéz helyzetbe egy nem fizető, vagy elfogadhatatlan életvitelt folytató lakóval szemben.