Ne engedjük az újnáci jobbikot a hatalomba

LIFE

/ #37

2011-11-25 14:04

Egy hír, kicsit módosítva. Álom, álom, édes álom.... A hír valós, csak éppen a következő formában: Parlament = Bundestag, Magyarország = Németország, Orbán = Merkel

A Parlament keddi rendkívüli ülésén szokatlan módon valamennyi párt támogatásával egyhangú határozatban ítélte el a szélsőjobboldali gyilkosságsorozatot, és egyidejűleg megkövette az áldozatok hozzátartozóit.
...
Orbán Viktor miniszterelnökkel az élen a képviselők egy perces néma csenddel és főhajtással emlékeztek a neonyilas söpredék által az elmúlt években meggyilkolt áldozatokra.

A képviselők szégyenletesnek nevezték, hogy mindez Magyarországon megtörténhetett. Hangsúlyozták: az ország szégyene, hogy a nemzetiszocializmus szörnyű bűncselekményei után a szélsőjobboldali ideológia Magyarországon elképzelhetetlennek tartott gyilkosságokhoz vezet. Egyidejűleg szégyenletesnek nevezték azt is, hogy a bűnüldöző szervek éveken keresztül képtelenek voltak az ...elkövetett bűncselekmények felderítésére, illetve megakadályozására.

A kormányzó és ellenzéki pártok által teljes konszenzussal elfogadott nyilatkozat a merényletsorozat teljes feltárását ígérte. "Mindezzel tartozunk az áldozatoknak és hozzátartozóiknak" - hangsúlyozták állásfoglalásukban a Parlament képviselői.

A parlamenti pártok közös harcot hirdettek a szélsőjobboldal ellen. Leszögezték: olyan Magyarország mellett állnak ki, amelyben mindenki félelem nélkül és biztonságban élhet, és amelyben a szabadság és a kölcsönös tisztelet, a sokszínűség és a nyitottság mindenek felett áll.

A parlament képviselői egyhangúan hangsúlyozták, hogy a szélsőjobboldalnak, a fajüldözésnek, az antiszemitizmusnak és az alkotmányellenes pártoknak nincs helye Magyarországon. Ebből kiindulva a Parlament felszólította a kormányt, hogy vizsgálja meg a neonyilas jobbik magyarországért mozgalom betiltásának lehetőségét.