Tiltassuk be az altatásokat és a sintèrtelepeket!


Vendég

/ #28

2016-08-31 10:37

Hova a búsba akartok tenni annyi állatot? Nem inkább azt kéne megakadályozni, hogy felelőtlenül szaporítsák őket? Az egész probléma gyökere a felelőtlen állattartás!

A felelős állattartó először is ivartalaníttat még jóval ivarérés előtt. Akinek pedig magától nincs ennyi esze, annak kötelezővé kell tenni.

Aki pedig abban a tévhitben él, hogy egy menhelyen, vagy állatotthonban leélni egy kutya életet jobb, mint az altatás, az kurva nagyot téved! A legtöbb pár hónap vagy év után fizikailag is belebetegszik a pszichikai szenvedésbe.  Járkálnak körbe-körbe, elkezdik kényszeresen rágni egy-egy testrészüket, fel-alá járkálás közben ledörzsölik a bundájukat, később a bőrűket, mert elfertőződik. Nem esznek, némán szenvednek.  Menhelyen élni csak annyit jelent, hogy az állat belső agóniáját meghosszabbítják évekre. Vajon ez jobb nekik?

Ezeknek az állatoknak meg sem kellene születni. Ezért minél hamarabb be kell vezetni a kötelező ivartalanítást a keverék és tenyésztésre alkalmatlan fajtatiszta kutyáknak és macskáknak.