Aláírásgyűjtés a VI-os kategóriába sorolt független színházak működésének törvényben rögzített bizto

ladjánszki márta
Vendég

/ #50 bátorsággal

2010-08-22 14:26

szakmai egyeztetések és viták kellenek - és egyetértek azzal, hogy pontosítsuk a "független" kategóriát. de ki teszi meg és kik beszélgetnek róla? kőszínházi emberek belülről, akik státuszban vannak és onnan kirekesztenek másokat? vagy alulról jövő szerveződésként meghatározzuk végre magunkat és kiállunk a jogainkért.

ha a színházi élet szerves része a független szféra is (struktúráját tekintve nem önkormányzati támogatásból tartja fenn magát - az idei kiírás értelmében), akkor teljes joggal kérhet és kaphat támogatást az államtól, akutális politikai beállítottságtól függetlenül! legalábbis kellene!

én magyar vagyok és szeretem a hazámat, de nem úgy, hogy állandóan verem a mellkasomat, piros-fehér-zöldben járok és hangoztatom alkotásaimban ezeket. magyarságom az érzelmeimben, a gyökereimben vannak benne, még akkor is, ha a tradícióinktól elrugaszkodva táncolok, dolgozom, előadók, alkotok. s mindezt magyarként élem meg, még külföldi fellépések kapcsán is. de ne azért támogassunk már valakit, mert úgy fogalmaz mindig, ahogy épp az aktuálpolitika elvárja!

művészetet csináljunk, beszéljünk egymással, maradjunk nyitottak, és merjünk közölni - bátorsággal!