Hagyják dolgozni Illés bácsit!

eSTEBESTE

/ #961

2016-05-16 15:05

Akkor bemásolok pár FB-s hozzászólást amit én is tapasztaltam amikor ott jártam:

"Tavaly a cikkek hatasara elmentunk. Borzaszto allapotok uralkodtak. Elso gondolatom az volt, hogy ez a hely egyaltalan minek koszonheti, hogy nyitva van? A fagylalt kiszedo kanal vizeben doglott legyek uszkaltak, a helyiseg maga mintha egy elhagyatott ablaktalan poros lomkamra lett volna. "

---

"Gyerekkoromba ez volt a nagybetűs CUKRÁSZDA..... De!manapság be nem vinnem a 4 gyerekemet... Csoda h senki nem kapott ott szalmonellát vagy más fertőzést.
Azért gondolkodjon mindenki józan fejjel...lehet idealista módon sajnálkozni szîdni a hatóságot... De könyörgöm mindennek van határa..... És ebben a cukrászdában higiéniai szempontból túl ment minden határon"

---

" Fél éve bementem, az akkor megjelent cikk hatására. Nem akarom megbántani az öreget, én is szerettem, de tényleg tűrhetetlen állapotok voltak. Egérszag, legyek, koszos függöny, stb. Nem mertem semmit venni, ott fogyasztani meg még kevésbé. Nagyon sajnálom az öreget, tényleg az élete az a cukrászda, de a higiénés állapotok szörnyűek voltak. Nem gondolom, hogy bármelyik cukrászdának konkurrenciát jelentett volna, alig volt vendége."

---

" Egérszag, kosz és mocsok, ragadt minden a szutyoktól, legyek a fagyikanál áztató vízében, amikor egy hónapja ott jártunk. Sajnálom a bácsit, de az a hely egyszerűen gusztustalan volt, a bejelentő fejét követelők pedig akár ki is pucolhatták volna a cukrászdát a mocsokból. Persze egyszerűbb anyázni, mint valóban megmozdulni."

---

"Utoljára 20 évvel ezelőtt voltam ott, de már akkor sem voltak a higénés körülmények bíztatóak. Lehet, hogy a krémese finom volt, de délután, 30 fokban, hűtő nélkül nem mertük megkóstolni. Tisztaság már akkor sem volt. A mesteri tudását nem vitatom, de a helyre valóban kicsit jobban oda kellett volna figyelni."

---

"Nem akarom elrontani a nosztalgiázók hangulatát, de úgy érzem, nemcsak tiszta és új berendezésre lenne ott szükség, hanem egy talpraesett cukrászsegédre is, akinek kiterjed a figyelme mindenre. Itt most el kell mondanom, hogy igen, jól tették, hogy bezárták. Annak idején szalmonellát vagy akármit kaptunk a krémestől pl. én a férjemmel 2 gyerekemmel együtt. Kifeküdtünk mindnyájan, alig tudtam átmenni a besnyői orvoshoz, aki azt tanácsolta, ne forszírozzuk a krémest, felírt gyógyszereket, amitől aztán jobban lettünk. Mindnyájan nagyon megszenvedtük, soha nem felejtem el. Ezt csak azért mondom most el, mert a tisztasági követelmény nem játék. Ez 1989 táján történt.

---

"Érdekes volna látni a gödöllői videót, ha a nébih a bácsinál is készített volna felvételt, mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy sokan összekeverik a gyermekkori emlékeiket a valósággal. Értem én, hogy 20 éve a nagyival ide jártunk évzárókor, de abban biztos vagyok, hogy a sok felháborodott hozzászóló nagyrészt kb akkor járt utoljára a bácsi cukrászdájában. A kosz pedig azóta csak gyűlt. Nem gondolom, hogy a csempe és az elavult géppark lenne a bezárás oka. Azt a helyet alaposan ki kellene vakarni a mocsokból. Persze most sokan mérgesek és hangosan szídják a hatóságot, az állítólagos bejelentőt, mintha a kialakult helyzet nem 20-30-50 év eredménye lenne és nem utolsó sorban, mintha nem a bácsi nemtörődömsége lenne az oka. Arról nem is beszélve, hogy egy nébih vizsgálathoz nem feltétlen kell lakossági bejelentés, bőven elég lehetett a nébih látogatásához a tavalyi sajtómegjelenés és az akkori visszhang. Amúgy, ha a sok felajánlásnak csak a töredéke megvalósult volna tavaly óta, akkor a bácsinak most nem kellene bezárnia a cukrászdát. A sok facebook huszár persze végül egy szalmaszálat nem tett keresztbe a bácsiért tavaly óta, de a szentségelés meg az anyázás most annál hangosabb. Na ez a mai rögvalóság Magyarországon sajnos. Azt pedig könnyű mondani, hogy EU szabályozás, meg mocskos hivatal, meg kell nézni a bezártatott helyeken készült felvételeket"

---

"Sajnos bezàr de nem vèletlen vittem màr èn is kutyaszőrrel hintett sütemènyt ès ez nem egy cukràszdàhoz illő higènia!!"