Kerékpárút Haraszti és Taksony között

peti, aki nem ciok.com

/ #11 kerékpárút

2016-05-16 02:36

Tisztelt és kevésbé tisztelt kerékpárosok !

Igazatok van, valóban nagy szükség volna kerékpárutakra és nem csak itt, hanem az egész országban. Még nagyobb szükség volna a kerékpáros kultúra elterjedésére. Ti itt zéró KRESZ ismerettel közlekedtek, jónéhányan még piásan is, hiszen hivatalból megengedték Nektek. Sajnos ez alól az sem kivétel, aki géperejűből száll át bringára, akár kisebb bevásárlás miatt, vagy azzal megy társadalmi életet élni a kedvenc becsületsüllyesztőjébe, a biciklin még ők is elfelejtik az összes idevonatkozó szabályt. Talán elő kellene venni a magyar kivagyiságot és megmutatni a hollandiknak, hogy mi is vagyunk olyan jók mint Ők. Aki nem tudná miről beszélek, annak elmondanám, hogy Hollandiában a bringákon rendszám van, nem lehet a névtelenség jótékony homályába merülni. Nem szabad megfelelő védőfelszerelés nélkül kerékpározni, akkor sem ha csak a harmadik szomszédba ugrunk át. Nem utolsó sorban, egy elkövetett szabálysértés díjazása egyforma, tökmindegy hogy gyalog, kerékpárral, motorral vagy autóval követted el. Igaz, hogy ott kifogástalan kerékpárutak vannak, de szerintem a kerékpáros előbb létezett mint a kerékpárút.

Apropó, ÚT. Mi, akik géperejű járgánnyal közlekedünk, mindenért fizetünk. Még emlékszem az útépítéseknél kitett táblákra, rajta a felirattal : "ÖNÖKNEK ÉPÍTJÜK AZ ÖNÖK PÉNZÉBŐL". A kb 140 forintba kerülő benzinért 310 forintot fizetünk, hivatkozva többek között az útfenntartási költségekre. Fizetünk a kötelező biztosításért, hogy a másnak okozott kár megtérüljön. A kötelező biztosításom besorolása B10-es, ennek ellenére fizetni kell baleseti adót. Fizetünk csak azért mert birtokunkban van valamilyen gépjármű (súlyadó). Ha pedig az az úri huncutság jut eszünkbe, hogy sietünk, akkor fizetünk az autópálya használatáért is pedig nekünk építették, a mi pénzünkből.

Visszatérve a kerékpárútra : talán Ti bringások is beláthatnátok, hogy követelőzni lehet, de kevés. Gondolkozzatok el azon, hogy mi volna, ha Ti is hozzájárulnátok a projekthez, és nem csak azzal hogy vásároltok egy drótszamarat.

Gépjárműves üdvözlettel.