Kiállunk az üzletek vasárnapi zárvatartása mellett!

Legyünk igazságosak!

/ #1124 Indítsunk vásárolj vasárnap mozgalmat!

2016-04-18 09:42

Az elmúlt napokban annyi vásárlókat szapuló kommentet és internetes megosztást láttam, hogy végképp kinyílt a zsebemben a bicska!

Néhány renitens vásárlóból általánosítva szapulják az összes vásárlót, holott a vásárlók között arányaiban sokkal kevesebb a bunkó, mint az eladók között. Ha ezt valaki el meri mondani, az azonnal "vegyen vissza". Pedig az itt fentebb többek által leírt eladói jelenségek elég általánosak, különös tekintettel a visszaköszönés és az ismeretlenek letegezése esetébnen. A telefon és rágó is elég gyakori.

Kedves vevőtársaim!

Most már mi se hagyjuk magunkat!

Javaslom, hogy akinek nem lenne vasárnap szükséges a vásárlás, az is látogasson meg legalább két üzletet.

Amennyiben az eladó nem a megfelelő udvariassággal végzi a munkáját, tegyük szóvá.

a) elnézést kér, ez esetben ígértessük meg vele, hogy többé nem fordul elő, hogy nem kellő udvariassággal végzi a munkáját

b) kérdezzük meg a kedves nevét és kérjük a felettesét

c) ha nincs felettes, akkor kérjük el a "Vásárlók könyvét" és jegyezzük le a történteket, külön hangot adva mélységes felháborodásunknak.

Tessék végre felfogni, ha valaki olyan ágazatban dolgozik, ahol vasárnap is munkidő van, akkor ez semmiben sem különbözik a hétfő délelőtti beosztástól, mindkét alkalommal ugyanolyan udvariassággal kéne bánni a vevővel, akinek a pénzéből a fizetést kapják. Sajnos ez a többségnek nem megy!

Ha ők tudják az interneten szapulni a vásárlókat, miközben a többség - tisztelet a kivételnek - véres rongyként tekint a vevőkre, akkor adjunk ennek mi is hangot, méghozzá a "Vásárlók könyvében", hiszen éppen erre találták ki!