Mindent a maga helyén!


Vendég

/ #87

2016-03-18 18:25

Mert nem értek egyet sem a Városligetben tervezett múzeumi negyed megépítésével (beleértve az ehhez tervezett szórakoztató és éttermi célokat is!), sem a Budai Várban tervezett nagyarányu, pazarló ,"felesleges" építkezéssel.
Helyette konkrétan fel kellene mérni a jelenlegi múzeumok állagát, rekonstrukciós lehetőségeit, kihasználatlan helyiségeit stb., összevetve a meglévő tárgyi vagyon bemutatási igényeivel és meghatározni főbb vonalakban a lehetséges fejlesztési irányt. Természetesen ezzel párhuzamosan el kell készíteni a fentiekhez tartozó pénzügyi felmérést is. Szakértők bevonásával ebből a két anyagból már lehet készíteni egy olyan összevont, lerövidített, közérthető nyelven megfogalmazott tervezetet, amelyet társadalmi vitára lehetne bocsátani. Természetesen a viták lebonyolítása, majd összegzése a döntéshozók részére a fenti szakértők vezetése mellett történhetne. Talán így elkerülhető lenne, hogy a kormány a társadalom többségének ellenzését figyelmen kívűl hagyva hozzon "meggondolatlan" törvényeket, amiket természetesen erőből végre is akar hajtani, bármennyibe is kerül.
Pl.: Figyelemmel kísérem a lehetőségekhez képest, ill. a megjelenő információk alapján a Liget Projektet. Elsőnek a Zene Pavilont akarják megépíteni. Maga az épület tetszik nekem, de kérdem, miért itt és minek ez az "5." épület, ha a zenének Pesten már legalább 4 épület ad otthont (Zeneakadémia, MÜPA, Olasz Intézet, Pesti Vigadó)? Budán nem lehetne, ha olyan nagyon kell? Biztos, hogy erre kell most a költségvetésből(ami szűkös és állítólag "nullásnak" kell lennie 2017-ben) forrást biztosítani? Ha a terv jó, talán később is megvalosítható!

Szóval én ezt hiányolom, és ezért nem támogatom a Kormány ezirányú erőszakos törekvéseit.