Kiállás Bagdy Emőke egészséges pszichológiai nézetei mellett!

Kozma Szilárd

/ #181 Re: 11 gyermekes magyarországi család

2016-02-06 14:05

#180: Kozma-Joó Violetta - 11 gyermekes magyarországi család 

 Mintha az ördög vette volna át a hatalmat a modern emberek, de főkénbt a "tanult" (dipolmás) emberek gondolkozásán. Erről a jelenségről én is tudok:

 

"az orvosok között akadnak olyanok, akik megpróbálják ráerőltetni a fogamzásgátlót a páciensekre, néhányuk gyakran indokolatlanul alkalmazza a császármetszést,"  

 

Mintha az élet szakrális forrásnak a bewtömésére, elzárására tanították volna ki az egyeemeken ezeket, és nem az élet óvására, az életről való gondoskodásra!

 

Híressé vált a Sóvidéki cigányasszonyválasza a körörvosnak, aki a nehéz, Ceasuescu-diktatúrában, nagy jóindulattal felajánlotta a nőnek, hogy "segít neki megszabadulni a hatödik gyermekkel járó gondoktól":

 

- Maga csak írtsa a saját nemzetét, ne az enyémet, doktor úr! 

És ebben az esetben nem áll az a magyarországi érv, hogy ennek az az alapja, hogy a cigányok a Mo-i társadalom nyakán élnek (éltek!) mivel itt romániába a gyest csak 2006-ban vezették be, amikor Románia bekerült az EU-ba. Azelőtt itt ismeretlen fogalom volt a gyes, vagy a gyed, és mindenféle más családi pótlék is. A sűvidéki cigányok viszont nem arról híresek, hogy küldenék a gyermekeiket a Székelyföldi városokba koldulni, hanem arról, hogy, ha nem is minden cigány férfi bádogos, vagy korongos magánvállalkozó, de amennyire csak bírja, egytől-egyig munka után néz és "iparkodik". Szóval, kérem szépen a Mo-iakat, hogy ne intézzék el ezt a figyelemre méltó replikát azzal, hogy nincs erkölcsi értéke, mert a cigányok mind az állam által biztosított szociális segélyekből élnek. A történet ugyanis olyan időben és térben játszodott le ugyanis (Egyik szociológiai riportokat író és közlő Székelyudvarhelyi barátom jegyezte le.), ahol és amikor nem, hogy nem tudtak a szociális ellátásrűl, de még csak nem is ismerték ezt a fogalmat, sem a székelyek sem a cigányok.