Az Oktatói Hálózat petíciója

univera

/ #115 Re: Re:

2015-12-07 11:42

#22: - Re:  

 Egy 31 éve egyetemen tanító adjunktusnak két rendes (osztatlan!!) diplomával, kisdoktorival és PhD-val ( nem az előbbi átminősítése, hanem új akció) 152.000 ft a nettója és pénz nem lévén, remény sincs a docensi kinevezésre. Biztosan tudom, mert rólam van szó:):( A kutatás és a PhD idő-idő-ÉS temérdek pénz pénz pénz pénz, amit valahonnan elő kell teremteni, a család nem ehet ebédre doktorit:) Igényes, európai színvonalú oktatás természetesen elvárt, mert a külföldi hallgatók különben nem fizetnek. A magyar hallgatók pedig névtelenül, anonym módon ismerik el a teljesítményünket (hallgatói véleményezés).

A kutatás és a tudományos munka kötelező, a konferenciák szintúgy és persze pénzbe kerülnek. Publikálni, tankönyvet írni is illik, szerintem nem azon kellene vitatkozni, hogy ki dolgozik többet, a középiskolai tanár vagy az egyetemi. Én pl. vasárnap és a szünetben is dolgozom, hogy igényes és naprakész legyek.

Én személy szerint nagyon tisztelem az általános iskolai tanítókat is , az ovis dadusokat is, a középiskolai tanárokat is, szeretném, ha ők sem ellenséget látnának bennünk, hanem tisztelnének minket ugyanúgy.