Az Oktatói Hálózat petíciója

PE, egy kezdeményező

/ #109 A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének választmánya támogatja a petíciót

2015-12-03 20:35

Az FDSZ sajtóközleménye:
 

Megbecsülést a felsőoktatásban dolgozóknak! 

1. Az FDSZ Országos Választmánya az Oktatói Hálózat Petíciójában foglaltakkal egyetért. 
 
2. Az FDSZ Országos Választmánya sajnálattal állapítja meg, hogy a kormány nem kívánja megváltoztatni az oktatói-kutatói bérrendszerben az adjunktusok, tanársegédek, és a rendszerbe bekerülő nyelvtanárok, testnevelő tanárok, mérnöktanárok, művésztanárok, mestertanárok, kollégiumi nevelőtanárok bérarányát a professzori alapilletményhez képest, holott ezeknek a kollégáinknak az oktatási terhelése a legnagyobb, és az adórendszer változásából származó keresetcsökkenést (adójóváírás kivezetése) sem kompenzálták számukra.
 
 3. Az FDSZ Országos Választmánya megerősíti az Oktatói Hálózat azon követelését, hogy az oktatást segítő kollégáink bérét ugyancsak fel kell emelni. Biztosítani kell a képzettséget és a szakmai gyakorlatot figyelembevevő differenciált béremelést, fedezetét a központi költségvetésből kell előteremteni. Ezeket az intézkedéseket nem intézményi szinten kell meghozni. 
 
4. Az FDSZ Országos Választmánya - az Oktatói Hálózattal együtt - követeli a felsőoktatás európai színvonalú finanszírozását. A szakmai részletkérdéseket a Felsőoktatási Érdekegyeztető Tanácsban kell megtárgyalni. 
 
 
Budapest, 2015. december 3. FDSZ Országos Választmány