Az Oktatói Hálózat petíciója

Antiutópista

/ #66 Re: Hozzászólás az eduline.hu oldaláról!

2015-12-01 09:55

#59: Egy hozzászóló - Hozzászólás az eduline.hu oldaláról! 

 Sajnálom, kedves szervezők, de nem bírom megállni, hogy pár pontosítást ne tegyek - legfeljebb majd kitiltanak, a "demokrácia" nevében a fasizmusellenest... (Paradoxonnak jó, ne c'est pas?)

A kedves hozzászóló idézte a péleidák fogalmazványát, amit köszönök, mert bocsássa meg a világ, a felsőoktatás megmentéséért a tiltakozásait megszervező HaHa szervezetet érő rágalmakat szeretném cáfolni, és remélem, a vele együttműködő Oktatói Hálózat megértő lesz ebben.

1) a Péleusz vagdalkozásiaval ellentétben a HaHa egyáltalán nem "szélsőséges", sőt, éppenséggel ezzel a szélsőjobboldali sajtó vádolta. A HaHa pártpolitikamentes szervezet, és bár antifasiszta véleményeknek hangot ad, de keményvonalasan baloldalinak pl. nem vehető, sőt, még csak nem is szocdem irányultságú.

2) "a kormány reformjai" tönkretették a felsőoktatást, és a HaHa, amely egyébiránt a letörekvőbb tanulókból állt, akik a tudományos kutatói karrier felé kacsintgattak, természetesen tiltakoztak, megmentend leendő doktori iskolájukat, remélt munkahelyüket. A HaHa legtöbb tagja szakkollégista, vagy szakkollégiumi keretek kívül, "szabadúszó" módon valamely tudományterület lelkes ifjú kutatója volt a hősidőkben. (Vessük ezt össze a "diploma lerontását" vízionáló rágalmakkal!)

3) a HaHa semmiféle jogos követelményt nem akart lerombolni. A tiltakozás az ellen szólt, hogy az egekbe emelt költségtérítés összegének megkeresésére kényszerítve a hallgatókat, elvonják őket a valódi tanulmányi munkától, ugyanis a valóságban éppen a tudományos munkától való elvonás teszi felszínessé a felkészültséget, ez teszi alacsonyabb értékűvé a diplomát! Az ösztöndíjak csökkentése és a magas költségérítések bevezetése a leghatározottabban kontraproduktív a tanulás minőségét illetően!

4) az az állítás, hogy a magyar diákok nyelvtudása "katasztrofális" lenne, alaptalan. Az Erasmus-diákokkal és a nemzetközi konferenciák Ph.D.-és doktori címekkel rendelkező előadóival való találkozások azt mutatják, a hazai diákok a szó jó és rossz értelmében is a nemzetközi szinten állnak. (A kollégiumi szleng kifejezés a tört angolra "erasmusos angol", és ez mindent elmond - a hazai diákoknak nincs miért szégyenkezniük!)

5) a félelmetesen rossz helyesírás mellett erre már nem is igazán lehet részletesen reflektálni: "a bölcsődétől kezdve egészen a nyugdíjig mindenkire ki lesz terjesztve.
kezdeményezzük, hogy 2020-tól a hivatali és oktatási nyelv Magyarországon az angol legyen. A tévében, rádióban, moziban csak angol nyelvű filmeket, műsorokat sugározhatnak. Az általános iskolákba angol alapfokú tudással lehessen csak bekerülni. Egyedül a gyógypedagógiai és kisegítő osztályokban maradhasson meg a magyar mint oktatási nyelv. Aki általános első végéig nem tanul meg középfokon angolul az kerüljön át gyógypedagógiai vagy kisegítő osztályba, ahonnan ne lehessen tovább tanulni." - Az "elmebeteg", és az "utópikus fasizmus" kifejezések táncolnak az ember előtt ennek olvastán - a HaHa szélsőségesnek titulálása egy ilyen ötletet kibocsátó csoporttól végképp hiteltelen. Ők akarnak "középkorról" és "tudatlanságról" magyarázni?

 

A kedves hozzászólóhoz: köszönöm, hogy megosztotta a szöveget, annyi pontosítást viszont fontosnak tudok tenni, hogy mint kiderült, nem szélsőjobbos, hanem nemlétező "iszlámista" csoportot akart behazudni az RSHA: népszava. hu

TEK-fogás: a Főügyészséggel támogatja "terrorverzióját" a kormány

MTI|2015. nov 26.

("Nemzetközi beágyazottságú imámista tenorcsoport", ha? hová haladsz te, boldogtalan Magyarország, ha az ilyen gyermekijesztgető rémmeséket elhiszed? - gogoli kérdés, pokoli válasz.)