Az Oktatói Hálózat petíciója

Antiutópista

/ #37 Re: "Aki nyavalyog, de nem változtat, annak még nem fáj eléggé" (dr. Bubó)

2015-11-30 12:30

#34: unortodox - "Aki nyavalyog, de nem változtat, annak még nem fáj eléggé" (dr. Bubó) 

 Meg kell mondjam, ennél pökhendibb és érzéketlenebb, a realitásokat fölényesen figyelmen kívül hagyóbb, hányavetin bunkóbb hozzászólást Lázár "Akinek nincs pénze" ill. Orbán "Nemzeti éhező gyerek nincs" vérlázító emberkáromlásain túl nem nagyon hallottam.

1) "pályaelhagyás" - vagyis: egyik napról a másikra semmisüljön meg az is, ami maradt a felsőoktatásból. Ez azt a gyanúmat igazolja, hogy az "unortodoxia" csak álértelmiségi eufémizmus a kóklerségre.

2) a felsőoktatás atomokból újrarakása - ezt egy szakmai szempontokat figyelembe vevő kormányzatés annak intézményrendszere idején meg lehetne csinálni, ám ma összesen az történne, hogy "jófajta" neofasiszta pártzsoldosokkal, "nemzeti érzelmű testnelőtanítókkal" töltenék fel diszciplináktól függetlenül a tanszékeket, mondván, a "nemzeti egység" eszméi sulykolása fontosabb a tárgyi tudásnál.

3) a felsőoktatás nem képez "csődtömegeket" - a csődtömegeket a gimnáziumok is már az általános iskoláktól kapják, az általános iskolák pedig azt nyögik, hogy az iskolát átnevezni "vitéz Népírtássy-Lőddacivilt Albert"-re van idő és erőforrás, a gyerekek ismeretanyagát, szókincsét bővíteni viszont nincs. A felsőoktatásba jobb híján bekerülő ifjú mocsokabbikos pedig ha azzal áll a prof elé, hogy a témája "A faj fogalma Oswald Spengler műveiben", az valóban csődtömeg, de már a gimnáziumból is így került ki!

4) a főállású egyetemi oktató posztja jó dolog, mert a tudományos kutatás hosszú távú befektetése a társadalomnak, tehát a ködös célzásokat ennek "értelmetlenségére" dobni kell! A főállású tudományos kutató kutasson, a piaci szereplő menjen csődbe, ez a piac természettörvénye. Kétfelé dolgozni egyszerre hatékonyan nem lehet. Arról már nem is szólva, hogy a tudományos ismereteknek semmilyen piaca nincs. A "piac", "szakma" emlegetése a mai orbániai valóság, a munkaerőpiac ismeretének teljes hiányát mutatják. (Három graduális diploma, fényes osztályzatokkal = garantált munkanélküliség, ilyen környezetben fellengzős hülyék és topa gazemberek beszélnek csak "piacról" és "szakmáról".)

5) "a kis tanszékek" halálra ítélése a hülyeség netovábbja: azt jelenti, "írtsuk ki a tudományágak felét" - mert egy ürgének előbb járt a szája, minthogy bármiféle gondolata lenne?

6) a Kari Tanácsot speciel az "undortodoxok" igyekeznek "nemzeti elkötelezettségű" gittegyletekké lefokozni, köszönjük!

7) a HÖK speciel a kormány beépített szerve a diák-érdekvédelem ellen, a tiltakozások ellen, ld. a HÖK a HaHa elleni anno elkövetett hátbatámadásait. Egy kormánypártinak mi baja hát saját ötödik hadoszlopával?

8) milyen piaci alapok? A tudománynak nincs piaca! Menjenek el a kutatók közmunkásnak, vagy mi? (Mondja, ha esetleg egyszer a mai hazai valóságra is figyelne, attól fél, összeomlana a galaxis? Ezt hívják kényszerneurózisnak.)

9) mivel nincs semmilyen piaciság, maga azt akarja, hogy a doktorin végzettek sose jussanak el a nagydoktoriig, lehetetlen lévén bármiféle 3-5 év "a szakmában".

10) mivel pedig a legtöbb szakma elérhetetlen, a "3-7 év" száműzetés a tudomány területéről annyit jelentene, hogy teljesen a nullára visszabutított, egy esszét megírni képtelenné tett emberek jöjjenek egyáltalán vissza megkísérelni a doktori felvételit - vagyis maga ki akarja írtani, betű szerint KIÍRTANI a doktori képzést.

11) az "életképtelen" jelző egyébként a fasizmus szociáldarwinista terminológiájából lehet mindenkinek ismerős, a hazai liberális és neohungarista oldal alkalmazza előszeretettel azokra, akik nem bírnak vállalkozói tőkével, holott a piac e rablólovagjai is csak mutyik, panamák és urambátyám koncessziók, támogatások mentén lettek "istentől rendelten felsőbbrendű" vállalkozók... Úgyhogy ezt az igen rossz hangzású szót lesz szíves senki sem erőltetni!