Bringázható Lánchidat!

Szívesen bicikliznék mindenhova ha nem lenne életveszélyes

/ #32 Re: Re: A Lanchidon bicikliut legyen a 2x1 gepkocsizo sav FELETT!

2015-10-11 06:13

#15: Ádám - Re: A Lanchidon bicikliut legyen a 2x1 gepkocsizo sav FELETT! 

 Teljesen egyetértek veled. Ezenkívül bōvíteném még a listát, pl. az egészségesebb bringás életmód és a renszeres testmozgás miatt nem terhelem annyival a TB kiadásait sem,etc. Kivéve persze ha elgázolnak a végtelenül "civilizált" autósok!!! Tisztelet a kivételnek. Sorolhatnám még napestig azokat a példákat ahol ugyan a biciklista "nem fizet" de sokkal kevesebbe is kerül mint egy autós. És mint tudjuk az el nem költött pénz megkeresett pénz.

Érdemes lenne kicsit északra tekinteni (hogy ne mindíg nyugatot említsünk) ahol a skandináv országokban kifejezetten támogatják a biciklizést kb 1000 okból. Ezek között ma már első helyen szerepel az egészséges életód. Egyebek között például a környezetvédelem melett, ami mellesleg szintén egészségesebb életvitelt és ezáltal kevesebb beteteget eredményez. Ez sokkal kevesebbe kerül mindenkinek mint a betegek gyógyítása, ugyanis ott már tudják és értik is, h a megelőzés a megoldás nem az utólagos gyógyít(gat)ás.

Arrafelé az emberek egész évben bicikiznek, rengetegszer láttam -20°C-ban!!! anyukát bicilizni jeges bicikliúton és hóesésben!!! a 1/2 éves kisgyerekkel a bicikiülésben!!!

Ezenkívül a kezdeményezések rengetegszer a politikai vezetés oldaláról indulnak!

Ehhez képest nekünk itt arany életünk lenne csak a felételeket kell megteremteni.

Ideje lenne megtanulni hosszú távra, előrelátóan gondolkodni!

P.s.: A jelenlegi (és az összes többi múlt és jövöbeli) főpolgármester pedig kinyalhatja és ideje elhúznia ha nem érti, hogy a választópolgárok igényeit a feladata és a kötelessége kiszolgáni, nem a sajátját!

Ja, és a "nagyokosoknak" még egy információ: 3 autót is megengedhetnék magamnak ha akarnék, nem azért járok biciklivel mert nincs pénzem autó(k)ra.