Tiltakozás a Nemzeti Pedagóguskar etikai kódexe ellen

Villám

/ #90 Re: Re: Re: Re: Fejezzétek be az izgatást!

2015-08-16 15:28

#89: - Re: Re: Re: Fejezzétek be az izgatást! 

 Úgy tűnik azok nevével nem él vissza senki ;) Ellenben ezt írják:



"

Tisztelt Pedagógus Kollégák!

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény  63/B. § (1) bekezdésének f) pontja rendelkezik arról, hogy a Nemzeti Pedagógus Kar megalkotja a Pedagógus Etikai Kódexet.

A Kar Alapszabálya szerint a megalkotandó Etikai Kódex tervezetét az NPK bármely tagja két hónappal a megszavazása előtt megismerheti és módosító indítványokat nyújthat be. Az indítványok megtárgyalása után az Etikai Kódex végleges változatát az Országos Küldöttgyűlés hagyja jóvá.

A nemzeti köznevelésről szóló törvény kimondja, hogy az állami és önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben a Kar által elfogadott Etikai Kódex alkalmazása kötelező. Ennek okán kérünk minden tisztelt Pedagógust, hogy véleményével, javaslataival segítse elő, hogy a pedagógus társadalom számára egy alkalmas, a mindennapi életben jól használható Etikai Kódex jöjjön létre.

A tervezet az alábbi linken érhető el:
NPK Etikai Kódex – végleges tervezet

A tervezethez  szövegszerű, konkrét, adott ponthoz kapcsolódó javaslatokat írásos formában (Word formátumban csatolva) lehet benyújtani névvel ellátva 2015. október 4-ig (vasárnap) a xxxxx* email címre."  /nemzetipedkar.hu/

*- emailt nem lehet bírni


---------

Tessék tárgyalni mielőbb._;)