Együtt a Budai Campusért!


Vendég

/ #16

2015-08-03 08:00

Mi annak idején a a Kertészeti és Élelmiszeripari egytemen kezdtük, mjad a SZIE-n katunk diplomát Élelmiszer mérnökként. Zavart minket és a környezetünket is. Aztán teltek múltek az évek és miket is zavart, hogy ugyanazok a helyek, emlékek, tanárok már a Corvinus Egyetem nevéhez kötődnek. Nagyon sajnálatos, hogy mindez megint megismétlődik. Bizonytalan helyzetbe kerül az arborétum és a Villányi úti épületek. Mert az még sokunknak nem Budai Campus.... Hiszen Pesti Campus sem volt még a mi korunkban...

A való élet szüli ezt a helyzetet, bármennyire is ragaszkodunk az elnevezésekhez, struktúrákhoz stb... Az igazság az, hogy a magyar szakoktatás közép és felső szinteken is megérett a reformokra. És emelett kell kiállni ezt kell segíteni. Az elköltött adóforintjaink olyan oktatási süllyesztőben tünnek el, hogy a kikerülő szakmunkások, tecnikusok diplomások nem tudnak elhelyezkedni és, ha igen akkor is gyalázatos szinten van a gyakorlati tapasztalat és tudás, ezzel helyt állni nem tudnak...
Élelmiszeres diploma???? Mezőgazdasági alapismerek nélkül???? 1 hónap alatt ma már érettségivel mezőgazdasági technikus lehet az ember???? a Szőlészet és a Borászat nem egy szakma??? Nem tudunk önköltséget számolni, vagy üzemet tervezni??? Hol vannak a vezetői képzések??? Nem tudunk embereket irányítani és munkát szervezni mérnök diplomával???? Nincs használható szakmai nyelvtudás, külföldi gyakorlatitapasztalat!!! Egyáltalán használható bármilyen gyakorlati tapasztalat!!! Csodálkozunk, hogy mindenki le akar lépni az országból????

és még sorolhatnám azokat a struktúrális hiányosságokat, amikre akkor jön rá az ember, amikor kikerül az életbe és próbál boldogulni a KÉEE-SZIE- vagy Corvinus Egyetemes papírjával, vagy akármelyik szakképző középfokú intézmény papírjával!!!

Ne értsék félre sem a hallgatól sem a tanárok. Nagyon rossz lenne ha a gyermekeink és unokáink az arborétunk helyett lakóparkot vagy golfpályát netán egy omladozó félben levő kiüresedett plázát találnának 20 év múlva!
Személyszerint felháborít, hogy a reformok nem szakmai, hanem politikai alapon köszöntenek be. Valószínűleg nem lesz emiatt egyszerű. Valószínűleg nem is látjuk mit kellene tenni.... Azt viszont látjuk, hogy olyan irányba ment el a világ, hogy életképtelen a nagy semmi iránt érdeklődő és fogékony fiatalokat "termelünk" a magyar szakképzés és felsőoktatás által... Na én ezért szívesen az utcára megyek!