Tiltakozás a balatonfenyvesi kikötő építése ellen


Vendég

/ #102 Re: NEM tiltakozom a kikötő beruházás ellen

2015-07-27 21:32

#25: EgonKecskes - NEM tiltakozom a kikötő beruházás ellen 

Tisztelt Uram!

Talán nem véletlen, hogy "több, mint 15 éve folyik a beruházás előkészítése". A BME vízügyi és hajózási tanszék 1999-es vizsgálatának eredményét pedig elegánsan besöpörték a szőnyeg alá.

Igen, jártunk mostanában a parton. Hiába zárják le a Tinódi utcát egy behajtani tilos táblával, ill. kerítéssel a strand bejáratát a Rigó-árok mellett, hogy senki ne láthassa, hogy mit műveltek azzal a résszel. Attól még nagyon sokan járnak oda elborzadni! A strand vize pedig már most rossz állapotba került. Durva ferdítés, hogy a fürdésre nem használt partszakaszon építkeznek a Rigó-árok környékén, mert jómagam 25 éve ott szoktam fürdeni a tábor mögötti partszakaszon, amelyet most lezártak!
Bármennyire meglepő, de a balatoniak igenis ismerik az áramlást és a hullámokat és még egy gyerek is tudja, hogy nem épít sarkantyút a tóba az északnyugati oldalon, ill. tisztában van a következményeivel!

A helyreállításról pedig annyit: egyetlenegyszer fogják X millióért kikotorni a strandot, talán..., aztán majd szétteszik a kezüket és kedvesen azt mondják, hogy bocsánat tévedtünk, de ez van ezt kell szeretni, vagy egyszerűen csak csődöt jelentenek és eltűnnek. Fenyves pedig itt marad egy életképtelen beruházással és az eddigi vonzerejét biztosító strand tönkretételével!

Kicsit visszakanyarodva a Rigó-árokhoz. Lehet, hogy „A Balaton déli partján a mólók mindegyike merőleges kialakítású melyek keleti oldalán sehol sem található kiülepesedés.”, azonban hány mólónál van a Rigó-árokhoz hasonló csatorna, amely a Balatonba vezeti a Nagyberek vizét??? Igen, a válasz az, hogy egyetlen helyen sincs. Szóval mi lesz ezzel a vízzel, amelynek a minősége már így sem használt a strand vízminőségének? Már csak az érdekelne, hogy Maga hányszor fürdött a fenyvesi strandon és a jövőben mennyiszer fog ebben – most nyár derekán már nyugodtan kijelenthetjük – tönkretett vízben???

Tisztelettel:
Egy fenyvesi fürdőző