Az erkölcsös élet törvényi szabályozásáért!

Hozzászóló

/ #3 -

2015-06-08 07:02

Még csak tegnap indult ez a petíció, és csak a három megalkotója írta alá, viszont a neten úgy terjed mint a pestis. 
Ez már ilyen Egres Béla magaslat!

Jó félórán keresztül fogtam a hasam a nevetéstől, de sajnos ebben semmi mulatságos nincs.
A HÖOK-nak voltam az egyik tagja pár éve, egy éve meg az EMMI-ben dolgozom így van rálátásom ezekre a dolgokra! 
Egy olyan országban élünk ahol az oktatási, a szociális és a nyugdíj rendszer összeomlani készül. Lassan öt millió ember kerül a létminimum alá, de a foci (ahol harminc éve semmi eredményt nem értünk el) és a stadion építések előrébb valóak.
A magyrok háromnegyede nem beszél idegen nyelveket, a diplomák fele a nyelvvizsgák hiánya miatt vissza van tartva. Úgy jönnek ki a középiskolákból 0 nyelvtudással emberek, hogy elvileg 8-10 éven keresztül tanultak nyelvet az iskolában és még érettségiztek is belőle. Ennek ellenére a mindennapos tesi, hittan és erkölcstan fontosabb mint a nyelv. Van ahol csak heti egy órában tanítanak idegen nyelvet mert kell a hely a tesinek meg a többi marhaságnak! 

Mint volt HÖOK-os és mostani EMMI dolgozó heti szinten találkozom hasonló beadványokkal. Anno a HÖOK irodát többször is felkeresték Jehovások és más szélsőséges nézeteket képviselő csoportosulások akiket most nem neveznék meg. Az egyik illetékes vezető mindig bevonult velük valamelyik tárgyalóba és magukra zárták az ajtót. Volt, hogy egy órát tárgyaltak valamiről.
A gólyatábori erőszakok napvilágra kerülése után különösen megszaporodtak az ilyen jellegű megkeresések!
Az EMMInél heti szinten iktatunk hasonló elképzeléseket tartalmazó beadványokat amik nem a szemétkosárba kerülnek (pedig ott lenne az igazi helyük) hanem tovább küldésre kerülnek más magasabb fórumokhoz!!!!!!!!
Elvileg beleolvasnunk sem lett volna szabad!!!!!!!!!!!!!
Egro sajnos van vevő az ilyen elképzelésekre, és aki ezek után még röhög az egészen az nézze végig, hogy miket műveltek az oktatással az elmúlt öt évben!
Segítek:
-hallgatói szerződés-röghözkötés
-mindennapos testnevelés, hittan, erkölcstan
-egésznapos iskola
-50 óra közmunka az érettségihez
-vidéki középiskolák bezárása, nívós egyetemek feldarabolása
-stadion a legkisebb faluban is! 


De többet inkább nem írnék, így is cáfolva lesz az egész hivatalból, sőt a Jehovások is cáfolni fogják a megkereséseket! 
Majd egy szép nyári napon kihozzák az új rendeleteket és mi meg pisloghatunk nagy boci szemekkel-mert mást nem fogunk csinálni, ahogyan eddig sem (leszámítva némi felvonulást)