Az erkölcsös élet törvényi szabályozásáért!

Volt Jehovás

/ #2 Jehova Tanúi

2015-06-08 06:34

Én 20 éves koromig ebben nevelkedtem! 

Sokan közületek lehet, hogy fogják a fejüket, de ez sajnos az egyház tagjainak belső életében valóban így működik!
Én 20 évesen azt mondtam a saját családomnak, hogy elég volt. Össze pakoltam a cókmókomat és leléceltem- ki is lettem tagadva-viszont azóta is figyeltetnek!
18 éves voltam-érettségi előtt álltam- és még mindig kísérgettek az iskolába- reggel este. Nem mehettem el a szallagavató bulira és az érettségi bankettre sem két felnőtt kísérő nélkül. Nem táncolhattam senkivel sem. Még a kaják közül is csak azt kóstolhattam meg amit a felnőtt családtagok megengedtek. Soha egy osztálytársamat sem hozhattam fel a lakásra és én se járhattam sehová. Nyáron a 40 fokban is csak hosszú szoknyában és pulóverben léphettem ki az utcára. Télen szintén szoknyát kellett hordanom. Mikor leérettségiztem nem engedték, hogy tovább tanuljak, mondván nő vagyok nekem a konyhán a helyem. Találtam egy munkát az egyik osztálytársamon keresztül akivel a körülmények ellenére jóban voltam. A nagyszüleim néhány vénasszonnyal elmentek oda háztűznézőbe. Megállapították, hogy ott sok fiatal dolgozik kirívó öltözékben. Nem vállalhattam el. Találtam aztán több munkát is, de ott ugyan ez volt a helyzet. Végén valami varrodába elmehettem dolgozni az egyik jehováson keresztül ahol szinte csak idősek dolgoztak. A bér persze fele annyi volt mint ami munkát el szerettem volna vállalni-otthon meg deviza hitel. Persze a munkahelyemre is kísérgettek és a fizetésem a családi számlára ment, így egy fillért sem kaptam lényegében! 
Ezekről az egyház nem beszél, sőt ezek a dolgok úgy működnek, hogy külsősök-mondjuk szomszádok ebből semmit se lássanak. Az iskolákkal szerencsém volt. Olyan tanáraim és osztálytársaim voltak akik ezt megértették és tolerálták-igaz sok barátra nem tettem szert-mivel mindenből kimaradtam. Most, hogy kiszakadtam ebből se tudtam a volt osztálytársakkal szorosabbra fűzni a kapcsolatot, pedig mostmár elvileg szabad vagyok!
Igaz eddig akárhol laktam a szomszédságba mindig beköltözött egy-egy jehovás család és a munkaadóim is mindig jelezték, hogy bizonyos személyek érdeklődtek utánam. 
Óvatosan velük!