Miskolci Cementgyár STOP


Vendég

/ #117

2015-05-29 07:12

„Portálunk a 2015. május 27-án közölt , A város levegője cementgyár nélkül is szennyezett című cikkével valótlanul híresztelte, hogy a hejőcsabai cementgyár működése nagymértékben egészségkárosító. A mérési adatokkal alátámasztható tény ezzel szemben az, hogy a gyár üzemelésének utolsó évtizedében nem bocsájtott ki egészségre ártalmas koncentrációjú anyagokat a levegőbe, így egészségkárosítás sem fordulhatott elő. Valótlanul híreszteltük, hogy a hejőcsabai cementgyár egyben hulladékégető is lenne. A tény ezzel szemben az, hogy a HCM 1980 Kft. nem kért engedélyt hulladékégetőre. Az üzem biztonságos működését az európai uniós jogszabályokon és irányelveken alapuló szakhatósági vizsgálat, illetve engedélyeztetési eljárás, továbbá a folyamatos felügyelet is garantálja. A HCM 1890 Kft. a cementgyárat az európai uniós irányelvek és az erre épülő hazai hatósági előírások szerint, az elérhető legjobb technikával kívánja újraindítani."

Tekintettel a 2010. évi CIV. tv. (Smtv) 21. § (1) bekezdése az Észak Hírnök önálló döntési jogosultsággal rendelkezik az adott médiatartalom közzétételéről, ezért médiaszolgáltatóként ugyanúgy felel a valótlan állítások és rágalmak közléséért, mint az azokat megfogalmazó és Önök által idézett civil szervezetek.

A helyreigazítással kapcsolatos észrevételeikkel, a HCM 1890 Kft. működésével, az üzem szakhatósági engedélyeztetéssel kapcsolatban felmerült kérdésben továbbra is szívesen állunk rendelkezésükre.

Üdvözlettel:

Elkán Péter
ügyvezető igazgató