Tiltakozás a balatonfenyvesi kikötő építése ellen

Carrothead

/ #38

2015-05-06 09:52

Érdekes ez a petíció. Tavaly miért nem volt tiltakozás a piros víz ellen? Azt a fényképet tavaly simán el lehetett volna készíteni, mert amikor a szivattyú működik a csatornán mindig piros a víz a partnál, egészen a legalább a marásig. Szépen kirajzolódott, hogy mikor kezd kellőképpen felhígulni a bereki víz. Gondolom, amikor a móló teljesen elkészül a csatorna vize a móló végénél fog kifolyni a Balatonba, lehet nem is lesz később piros a víz a partnál, bár lehet, hogy nosztalgiából kijön.
A kite és szörf sportnak befellegzett, mert egy kilométer hosszú strandból, már csak 800 métert tudnak használni? Érdekes. Velük szemben bevallom kicsit elfogult vagyok, mert bár ámulva tudom nézni a trükköket, amiket a saját szórakoztatásukra csinálnak, de nem értem miért a parttól 20-50 méterre kell száguldozni.
Összességében én nem bánom, ha megépül a kikötő, horgászként, még örülök is neki. Kicsit hiányozni fog a csend, amit a hajók csilingelése fog megszüntetni, de remélem, hogy a petíció aláíró és kommentezői el fognak gondolkodni a véleményükön, amikor egy augusztusi este a naplementét egy romantikus séta keretében a móló végéből nézik.