TV2_Eden_Hotel

NP

/ #8 Re: éden hotel

2015-04-29 07:18

#1: perth - éden hotel 

Maga az erőszak, mint viselkedésforma az elítéelendő. A gyengébb fizikum ellen elkövetett erőszak, nemi, az meg főleg. Az, hogy ezt még TV-ben is leadják, amit nagyon sok fiatal és felnőtt követendő példaként lát, az meg elszomorító.

 

Feltételezni mindig lehet, "mi lett volna ha". A való életben viszont nagyon sok midenkivel megtörténik hasonló helyzet, és ott nem így fejeződik be. Legtöbbször nőkkel.

Szerencsés vagy, ha nem ismersz olyan nőket a közeledben, akikkel hasonló megtörtént. Bár talán csak ki kellene jobban nyitnod a szemed. És tedd össze a kezed, hogy pároddal, anyukáddal, nővéreddel, húgoddal nem történt meg ilyen és tegyél érte, hogy nem is fog megtörétenni ilyen.

Ezek a nők általában el sem hiszik, ami velük történt. Nem mernek beszélni róla, szégyelik, hogy megtörténik velük, és magukat hibáztatják, mivel a társadalom, meg a kommentek, meg a TV ezt mutatja, hogy ők lehetnek a hibásak, a "férfinak joga volt hozzá".

 

1. "durva szex jön be" - igen lehet ilyen forma, de 1 nap ismerettség után kétlem. Továbba "durva" szex a pornóban van, mint kategória. Megrendezett, levideózott és kontrollált formában. Amit látunk ott, szintén képesek vagyunk elhinni, hogy létezik, és levetítjük, hogy minden nő azt akarja.

DE a valóság: Ha az utcán meglátsz valaki, egy kedves arcú, törékeny pici lányt, nőt, akibe beleszeretsz, és szerelmes leszel, szerinted ő ezt akarja? Te ezzel közelednél hozzá? És tegyük fel, megismered, párod lesz, és megtuod mennyire érzékeny. Majd azt is, hogy őt az előző kapcsolatában megerőszakolták. Szerinted? Szereti ő a durva szexet? Minden nő érzékeny, romantikus, és minden nő szereti a szexet is.

A valóságban, intim kapcsolatban, megfelelő bizami szint kialakulása után létezhet hevesebb/"durvább" szex, akár kézleszorítás is, de ezekhez intelligencia és megfelelő bizalmi szint kell.

A nem pedig a nemet jelenti. Ha a nő eldöntötte, hogy nem akarja, akkor nem fog nedvesedni, tehát a teste sem készült fel. Kutatások és tapasztalataim is mutatják, hogy a nőknél a szex iránti vágy az agyban dől el. Nem annyira mechanikusak, mint mi férfiak. Ha harmónia van a párok fejében, akkor elégedettség is. A harmóniához bizalom kell.

 

2. "Nóri, cikinek érzi, hogy nem szexelt"? Mióta ciki a nem szexelés?

Akkor legyen pár feltételezés nálam is:

- Az ember gyarló. Sokkal jobban kívánja, azt amit nem kaphat meg. Ha Nóri nem adja oda magát elsőre, akkor annál inkább kell majd mindenkinek, a játéknak is. Lehet, hogy taktika lett volna?

- A legvalószínűbb viszont, hogy azért sírt, mert kellemetlenül érezte magát, az egész helyzet miatt.

Ha a srác leáll az első percben, akkor nem kell kellemetlenül éreznie magát senkinek sem. És még lehet, hogy szeretkezés-szex is lesz, mert a harmónia, egyensúly helyreáll az ágyban. Persze ehhez a gondolkodáshoz nagyon sokat kell mindenkinek, az egész társadalomnak, férfiaknak fejlődnie agyban. 

 

És, hogy fejlődjünk is, olvassátok el a http://www.pszichorendeles.hu/ erőszakról szóló cikkeit. Lent egy részlet.

 

NP

 

-----------

"Mi számít nemi erőszaknak?

Tetszőleges szexuális aktus,
erőszaknak minősül, ha létrejöttében NEM VOLT EGYETÉRTÉS a partnerek közt, vagy eleve olyan kapcsolatról van szó, ahol az egyetértés kizárt, pl. csalódon belül.

Fontos:

1. A szexuális aktus NEM FELTÉTLEN jelent BEHATOLÁST!

2. Az erőszak pedig NEM FELTÉTLEN jelent valamilyen agresszív cselekedetet.
A FIZIKAI FÖLÉNNYEL való visszaélésen kívül az is erőszaknak számít ha az erőszaktevő áldozatát fenyegetéssel, zsarolással, gyerekek esetében a fenntartások elaltatásával veszi rá valamilyen szexuális tevékenységre.
Talán ezt értette kérdezőnk “manipulatív eszközök” alatt."

pszichorendeles cikk, erőszakról, traumákról <- ide kattintsatok