Védjük meg a Normafát! Normafa - Természetesen!

maximflyer

/ #228 a beruházás negatív hatásai számottevőbbek pozitív hatásainál

2015-04-22 21:54

Imént olvastam el a Natura2000 hatásbecslési dokumentációt, valamint átfutottam a Normafa történelmi sportterület rehabilitációja című dokumentumot is. Egy mondatban összefoglalva: A beruházásokkal járó pozitív hatások elhanyagolhatóak, és jelentőségük rendre alulmarad a negatív hatások sokaságával szemben.

A tervezett beruházások kapcsán egy pár gondolat:

Downhill-pálya

A koncepció abból indul ki, hogy amennyiben pályákat hozunk létre, és használatukat előre kiváltott engedélyhez kötjük (mely jelenleg nem meghatározott összegbe fog kerülni), akkor a DH-sok kizárólag ezeket a pályákat fogják használni. A koncepció magában foglalja a Normafa megközelítésének további facilitálását a DH-sok számára.

Sehol nem említik, hogy mire alapozzák ezt az elképzelést. Sem korábbi tapasztalatokat nem említenek, sem ezirányban folytatott kutatást.

A DH problémát igenis lehet korlátozni: tiltsák be a kerékpár szállítást a tömegközlekedési eszközökön a XII. kerületben. Aki a Normafán akar kerekezni, hajtson fel. Ezzel párhuzamosan Budapest természetvédelmi területein kívül hozzanak létre pályákat a DH-soknak.

Sízés: a témát a korábbi hozzászólók már kivesézték, a magam részéről én sem áldoznám be a Harangvölgyet képzelt nosztalgia ürügyén.

Nyári bobpálya: miért szükséges ez? A kialakítása tükrözi az egész koncepció fából vaskarika jellegét. Ha a terület túlterhelt, akkor miért akarunk további közönséget odavonzani?

A tanulmányok visszatérő fordulata, hogy a terület rendezetlen. De nem válaszolják meg, hogy ha most sincs forrás a rendészetre, mitől lenne a jövőben. A tervezett beruházások megvalósulásával még többen keresnék fel a Normafát és környékét, a rendészeti probléma csak mélyülne. A rendészeti megoldások között itt is szerepelne a térfigyelő rendszer kiépítése, mely súlyos aggályokat vet fel.

A XII. kerület egészére jellemző a tilosban parkolás, nemcsak a Normafára. A VIII. és IX. kerületben találtak erre megoldást: a klasszikus közterület-felügyelő/borsos büntetés kombinációt. Hatásos. Itt is be lehet vezetni.

A következetlenségeket még lehetne sorolni, de felesleges.

Szavazzuk le ezt a koncepciót, mely valójában semmi mást nem takar, mint egy óriási nyerészkedési lehetőséget a bennfentes köröknek!