Együtt a Raoul Középiskoláért / Save the Raoul Wallenberg School

Neptunos szülő

/ #181

2015-04-16 07:43

Kedves Mindenki!

Elérkezett az idő, hogy minden érintett iskolának össze kell fognia!

Én a Neptun Általános iskola egyik szülőjeként tettem le a szavazatomat az Önök iskolájának  fennmaradása mellett. Sajnos hasonló cipőben járunk. A mi iskolánkat május 31.-vel akarják bezárni úgy, hogy arról múlt hét pénteken szerzett tudomást az iskola vezetősége. A mai napon megkezdődtek (volna) a beiratkozások, amit a KLIK tankerület vezetője pillanatnyilag személyesen próbál szabotálni. Hallottunk arról, hogy a Ti, az Önök tekintetében is figyelmen kívül hagyja a végrehajtó az Önök véleményét, együttműködő felajánlásait. Történetesen a mi osztályunkat tekintve arról van szó, hogy a nyelvi tagozatunkat abban az esetben, ha szeretnénk együtt maradni osztály és tanár tekintetében (és igen, szeretnénk), választhatunk, hogy a felajánlott iskolában ének-zenét, vagy testnevelés szakot tanuljunk tovább, hiszen az iskola pedagógiai programja nem tartalmaz nyelvi tagozatú képzést. Az ezzel kapcsolatos kérdésünkre viszont nem kaptunk olyan választ, hogy ez megoldható.

Továbbá figyelmen kívül hagyja azt is, hogy iskolánk sajátos nevelési igényű gyermekek tanításával is foglalkozik, nagyon is hatékonyan! Őket nem lehet csak úgy egyik iskolából a másikba átiratni, nekik bizottság mondja meg, hogy melyik iskolába KELL járniuk. 

Éppen ezért azt gondoljuk, hogy szükségszerűvé vált az érintett iskolák összefogása! Mi partnerek vagyunk ebben minden iskola tekintetében! Nem szabad hagynunk, hogy mások egy tollvonással tegyék tönkre a gyermekeink jövőjét! Csak azért, mert valaki szemet vetett az intézményünkre!!!!

Ma a miénk, holnap a Tiéd.

Ez ma így megy. Itt már nem a törvény-adta lehetőségekhez alkalmazkodnak a körülmények, hanem a törvényeket satírozzák lyukasra mindaddig, amíg az nem hajlandó alkalmazkodni a körülmények elvárásaihoz!!!!!!!!!

Kedves szülők, pedagógusok, NE hagyjuk!!!!!