A Váci Madách Imre Gimnázium tantestületének állásfoglalása

zoktolk

/ #349 Re: Re: Re:

2015-03-13 23:38

#102: - Re: Re:  

Az lehet, hogy demokratikusan, de korentsem demokratikus módszerekkel és főként nem nagy többséggel választották meg Orbánt újra. Csak és kizárólag az átírt választási törvénynek köszönhető a nagy többsége.

Mindenkinek jogában áll részt venni bármilyen megemlékezésen. Azonban, attól a perctől kezdve, hogy tanári felügyelettel kell utazniuk a diákoknak, az már hivatalos ügy. Családdal hajrá, ha éppen erre vágynak. 

Nekem volt "szerencsém" ezt 7 éven keresztül minden évben végigharcolni Kaposváron, ahol ez már régi hagyomány. Kivezényelték az iskolák összes helyi diákját és tanáraikat - a nem kötelező, de ha nem mész, akkor fegyelmit kapsz, de nem túlóra - ünnepségre. Most csak azt látjuk, mint annak idején november 7 volt. Ünnepelt a magyar szorgosan. De nem jókedvében.

A jelenlegi politikusoknak ki kellene vonulniuk ezekről a nemzeti megemlékezésekről, ezzel is elősegíteni, hogy az ország kicsit össze tudjon fogni. Rengeteg tehetséges ember van Magyarországon, akik meg tudnák oldani, hogy ne arról szóljon egyik ünnepünk se, hogy ki melyik pártnak az ünnepségére megy ki. A politikusok meg álljanak be a nézők közé és tegyenek úgy, mintha oda tartoznának. Nem ártana nekik egy kis tapasztalat a "zemberek" között.