Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt


Vendég

/ #1995 Re:

2011-09-16 13:09

#1994: -

A felmérések szerint nem csak "csöndben", hanem inkább egyetértéssel nyugtázza  a nép a kormány lépéseit. Mint pl. legutóbb az MSZP által csapdába kergetett devizahitelesek megmentését szolgáló végtörlesztés lehetőségét.

 

"2005-ben a svájci jegybank is figyelmeztette az akkori szocialista kormányt a devizahitelezés kockázataira – mondta el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egykori alelnöke, Auth Henrik.

A szakember szerint a 2002-es kormányváltás utáni cél nélküli, sodródó gazdaságpolitika a felelős a jelenlegi helyzetért. Auth hangsúlyozta: a nemzeti bank többször is jelezte a kormánynak és a felügyeletnek a devizahitelezés rendszerszintű kockázatait, javasolta a vonatkozó törvények szigorítását, módosítását is, ezt azonban a szocialista vezetés mindannyiszor visszautasította.

A Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke külön kitért egy 2005 tájáról származó levélre, melyet a svájci jegybanktól kaptak. „Abban röviden annyi volt leírva: »Ember, tudják maguk, mit csinálnak?«” Auth Henrik hozzátette: az óvatosságra intő iromány tartalmát, mely megerősítette a hazai jegybank aggályait, a Pénzügyminisztérium és a PSZÁF elé tárták. A szocialista vezetés véleménye azonban nem egyezett a két ország nemzeti bankjáéval. Véleményük szerint a drága forinthitelek által visszafogott hitelezés nagyobb károkat okoz, mert visszafogja a növekedést.