Igazságot, jogot az állatoknak!

TERMÉSZETVÉDŐ

/ #75 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-12 10:07

#73: Lívia Molnár - Re: Re: Re: Re:  

 "A galambok állományszabályozását az Európában, Észak-Amerikában már elterjedt orális fogamzásgátlással  kell megoldani."

A pillanatnyi gondokon pedig, amelyek TÁVOLTARTÁSBÓL ÁLLNAK, főleg a zöldterületeken elhelyezett galambdúcokkal lehet segíteni, hogy a galambok által okozott mindössze köztisztasági gondokat megoldják, hogy ne az épületek zugaiban, erkélyein próbáljanak meghúzódni, hanem a zöldterületeken gyönyörködtessék a járókelőket.

 Asszonyom! Tessék leereszkedni a realitás talajára, mert amiket ír, azok finoman szólva nem megvalósíthatóak.

Először is, a galamboknak kihelyezett eleségből más, akár ritka madarak is ennének, ezzel gátolva a szaporodásukat.

Ne akarja már a zöld területre is odaszoktatni az elvadult házigalambokat, mert ott tényleg semmi keresnivalójuk.

Egy invazív faj, vagy fajta mindig csak más, a természetes fauna részét képező faj, vagy fajok kárára tud létezni és terjeszkedni, ezért jelenlétük nem kívánatos, sőt, a természet elleni vétek. Ezt az állapotot nem fenntartani, hanem minél előbb felszámolni szükségeltetik. A zöld területeken inkább vadgerlékben, örvösgalambokban gyönyörködjenek a járókelők, ne odatelepített, nem kívánatos háziállatokban.

Harmadszor pedig, a városi galambok rengeteg, vadon élő madarakra akár halálos veszélyt jelentő betegség tüntementes hordozói.  Jó lenne, ha épkézláb, a természetes faunát nem károsító megoldást ötölne ki, mert ez egyre rosszabb.

Javasolnám utána nézni, milyen károkat okozott más országokban és földrészeken az elvadult háziállatok, vagy betelepített vadállatok elszaporodása és milyen módon próbálnak megszabadulni tőlük. Pl. Ausztrália a házimacskától, vagy a vadnyulaktól, esetleg az óriásvarangytól. Fogja már fel végre Asszonyom, a problémát ésszel, nem pedig érzelemmel kell megoldani. Többen is javasolták a fórumon, hogy fogják be Önök, az Önök szerint humánus módszerekkel és gondoskodjanak Önök az szerintük megfelelő humánus elhelyezéséről, vagy likvidálásáról a nem kívánatos madaraknak. 

A természettől el a kezekkel! Keressenek olyan megoldást, ami kiveszi a természetes fauna részét képező állatok területéről a nem kívánatos elvadult háziállatokat, többek között az elvadult galambokat és az elvadult házimacskákat.

 




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...