Igazságot, jogot az állatoknak!

Lívia Molnár
A petíció szerzője

/ #60 Re: Re: Re: Re:

2015-02-07 22:06

#58: Természetvédő - Re: Re: Re:  

 KÉPZELJE EL,  a legtöbb állatorvosnál jobban tudom, hogy a Salmonella is képes idegrendszeri tüneteket produkálni! Én ugyan elméleti fizikus doktor vagyok, de (talán épp ezért) megszoktam, hogy mindennek alaposan utánaolvasok, utánanézek a szakirodalomban. Aki állatorvoslásból szerezte a doktorátusát, azt az egyetemen megtanították a lovak, szarvasmarhák, disznók gyógykezelésére, néhány baromfi-betegségre is, a praxisban meg szinte kizárólag kutyával, macskával foglalkoznak, így azt is elfelejtik, amit azelőtt emgtanultak. Azt sem tudják, hogy egy madár szervezete alapvetően másképp működik, mint egy emlősé, még az antibiotikumok helyes adagolására sem képesek (tisztelet a kivételnek), a gombabetegségeket (madaraknál sokkal gyakoribbak, mint emlősöknél) pedig sem felismerni, sem kezelni nem tudják. 

Az "EGYSZERŰ SZÉKLETVIZSGÁLATRÓL": ezért akár több mint tízezer forintot is elkérnek, és volt rá eset, mikor addig, mire eredményt produkáltak (5-6 nap), már elpusztult a madaram! Ha csak kehet, akkor magam figyelem meg a madár ürülékét, és bizonyos egyszerű jellemzők alapján eldöntöm, hogy betegségjelet mutat-e és milyet. Tudván, hogy pl. a galamboknál mik a leggyakoribb betegségek, ezeket fontossági sorrendben (és a felismert tünetek alapján) veszem és kezelem. Egyébként tapasztalt orvosok is így csinálják,  laborvizsgálatot csak akkor kérnek, ha a gyakorlati tudásuk nem elegendő. (Természetesen a humán orvosok sem laborvizsgálat után fognak hozzá a betegük kezeléséhez!) Aki egyből a laborvizsgálathoz ragaszkodik, az valószínűleg pénzszerzés céljából teszi!

Ne hülyéskedjen már azzal (elnézést a szóért), hogy 5-9 hónap után most aztán mindjárt székletvizsgálatot csináltatunk több tízezerért, holott a madaraink széklete egészséges, csupán paramixovírusos tüneteik vannak, a nagy adag Polybét pedig ugyancsak hónapok óta adom, anélkül, hogy lényegesen változna az állapota! ÖN AZ, aki nem ért a madár gyógykezeléséhez. Sajnos ezt a betegséget elég ritka esetben lehet tünetmentesen meggyógyítani, csak akkor, ha enyhe volt a fertőzés. Ahelyett, hogy megdícsérne, hogy a súlyosan fertőzött madarat kvázi egészséges állapotba tudtuk hozni, még osztja itt az észt...

Haha! Most látom, hogy még nyugat-nílusi vírussal is meggyanúsítja, mert hogy galambról van szó! Nem Önnek van agyvelőgyulladása?! Hogy' jönnek a galambok a nyugat-nílusi vírushoz? amely hazánkban rendkívül ritka, VONULÓ  madarak terjesztik, szúnyogcsípés útján terjed, tehát bármelyik vízimadár előbb lenne gyanúsítható, mint éppen a galamb! Hát az ész megáll, hogy minden lehető fertőzés terjesztésével az ártatlan galambokat gyanúsítják meg! Kérem, kezeltesse magát! Egyébként a  madárbetegségekről ajánlom, hogy olvassa el a Szemenszedett hazugságok galambok fertőzésveszélyeiről c. (általam meg fiatal orvos barátnőm segítségével) létrehozott facebook-oldalt.

Ezentúl ne ezen a fórumon kötekedjen, ne próbáljon meg lefitymálni! Nincs időm, hogy minden butaságra reagáljak. Ha érdemi mondanivalója van, akkor küldjön privát üzenetet. Én megadtam a nevemet, Maga is adja meg a magáét, ha tisztességes szándéka van!




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...