Én az Európai Unió állampolgára akarok maradni

független értelmiségi gondolkodó

/ #75 Re:

2015-01-19 08:16

#1: -  

1956-ban fogalmaztak ilyen levelet utoljára kádárék Moszkvába. Szánalmas magatartás. A petíció megfogalmazói valószínűsíthetőelg soha életükben nem voltak kisebbségben, hanem csak irányítói szerepben vagy azok közvetlen haszonélvezeti érdekszférájukban.

Ha valaki olyan buta, hogy a mostani tüntetéssorozatok - amit most szabad, szemben a kuncze-gyurcsány-bajani időkkel, amikor azért gumibotos és gumigolyós, véres utcai karhatalmi megverettetés járt- láttán azt vallja, hogy a szólásszabadság- és vélemyénnyílvánítás nem szabadabb a mostani orbánkormány alatt, mint előtte, az valószínűsíthetőleg anarchista, vagy szélsőbalos, vagy szélsőjobbos, vagy verekedős dékás.

Az pedig, hogy kritikusak vagyunk Brüsszellel, az a természetse velejárója a gondolkodó egyéni- és közösségi magatartásnak. Aki ettől retteg, az vagy a korábbi diktatúrák áldozata lélekben még a mai napig is, vagy az eufil érdekszféra, azaz a világ egyik, Brüsszelből irányított gazdasági-kulturális diktatúrájának híve. Egy választott közösséghez (EU) való taratozás, ahogyan Mi erről demokratikusan döntöttünk anno, nem jelenti azt, hogy lojálisan de ha szükséges kritikákat megfogalmazva próbáljuk a magyar nemzeti éredekeinket érvényre juttatni az EU alkotmányában leírt törvényes keretek közt.

Rengeteg olyan dolog van ami nekünk probléma, de amit egy átlagos nyugat-európai szavazó, a 30 éves jóléti csipkerózsikaálomból felébredve, nem tud megérteni, mert általában nem is érdekli. Ez óriási probléma. Ők azt  érzik, hogy mindent megtettek, sőt túl is teljesítettek Kelet-Európa irányába, hiszen felvettek bennünket az EU-ba, sőt óriási összegekkel támogatnak bennünket évről-évre. Így hálaátlanságnak érzik, hogy ha bármi is nem tetszik nekünk. Ez az alapvető emberi probléma. Ha tetszik ha nem, mi még 50 évig a fejletlen, lenézett Kelet maradunk. Magyarország tekintetében köszönhetjük ezt az USA-nak - Goodfriend Úr most figyeljen - mert hiába akartunk mi kitörni a kommunista-baloldali diktatúrából, ezt Wasingtonban nem engedték. Propaganda célra -melyben a a londoni Szabad Európa rádió több napon át hallatott "még csak egy napot tartsatok ki szólama" vezérszerepet vállalt- természetesen a magyar forradalom jó volt, mert így ki lehetett kezdeni a keleti blokkot.  

Összességében már megint azt látják, hogy ezek a magyarok megint nem nyugszanak. Hát nem is nyugodhatunk, mindaddig, amíg  a fentiekben leírtak szerint gondolkodnak rólunk.

Ne feledjük, több óriási tartozása is van a mindenkori Magyarországnak, annak a félmillió ártatlan magyar állampolgárnak emlékének ápolása akiket 1944-ben elhurcoltak a megszállt német területek haláltáboraiba; minden magyar első- és második világháborús polgári- és katonaáldozat emlékének ápolása; a határon kívül hagyatott magyarok jogainak védelme és gazdasági segítése.