Elhatárolódóm az Orbán kormánytól.

Eberrt Terézia

/ #48 Elhatárolódom az Orbán kormánytól!

2015-01-15 09:28

Az egész gazdasági-szociális-pénzügyi stb. szerkezet rossz és  egyre rosszabb!!!

Minden Orbán ötletelése nyomán történik! 

- Rosszak az ELOSZTÁSI viszonyok (az elsődleges és a további elosztás is)

- Rossz az ELSZÁMOLÁSI RENDSZER - kiskapu kiskapu hátán.

- Rossz az ADÓZÁS - az EGYKULCSOS adózás abnormális - orosz utas (1990-ben vezették be                                                 Oroszországban)

                              - a FORGALMI adózás a lehető legabnormálisabb és túl MAGAS (27 %)

- Nagyon rosszak a BÉREK, főleg a legalacsonyabb, a MINIMÁLBÉR nagysága..., ennek a megélhetési       szinten kellene, hogy legyen, amit országos felméréssel lehet megmérni. 

  Sajnos felbomlott a FIZETŐKÉPES KERESLET ÉS KÍNÁLAT törvénye.

  Sem az ALKOTMÁNYBAN, sem a MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉBEN nem szerepel tisztességesen, hogy         ennek mennyinek kellene, hogy legyen!

  Mindkét fontos okmány azt tartalmazza, hogy MINDENKINEK JOGA VAN A MUNKÁHOZ, de sajnos azt nem tartalmazza konkrétan, hogy a napi 8 órás munkavégzésért MINDENKINEK JOGA VAN a MEGÉLHETÉST FEDEZŐ BÉRHEZ! 

- A BÉREN KIVÜLI JUTTATÁSOK összegének az ALAPBÉRBEN A HELYÜK! (az egészségbiztosítás és             nyugdíj miatt)

- A KÖZMUNKÁS státusz ÁTVIZSGÁLÁSA! Sajnos a jelenlegi rendszer rossz, ugyanis a                               MUNKANÉLKÜLISÉGI RÁTA meghamisítása! 

- A JÁRULÉKOK túl leegyszerűsítettek, ráadásul nem szabad lett volna a munkaadó részét átkeresztelni    SZOCIÁLIS ADÓVÁ, ez ismét zavart okoz. 

  A JÁRULÉKOKBA beilleszthető lenne egy SZOCIÁLIS járulék, ami havi 200,- Ft. lenne, amelyből megoldható lenne a SZOCIÁLIS BÉRLAKÁS rendszer. (Ha a jelenlegi munkavállalókat figyelembe vesszük, ez 4.100.000 munkavállalóval számolva havonta 820.000.000,- Ft-ot jelentene!) Ez a meglévő lakások felújítására, sőt újak építésére is elegendő lenne! Sőt olyan új szociális lakások építésére, amelyek egyedülállóak számára garzonlakások kialakítására szolgálna a hajléktalan szállók lehető legkisebb lecsökkentésével.

- Az OKTATÁS... legalább az általános iskolai OSZTÁLYOK lecsökkentése maximum 16-18 főre, ugyanis ennyi gyerekkel már lehet SZEMÉLYRE SZABOTT NEVELÉST ÉS OKTATÁST elérni, ahol a kiművelt emberfők megvalósítása is lehetővé válik. Sajnos a magas létszámokkal csak jól kiművelt börtöntöltelékeket lehet "kinevelni". Ugyanis a fiataloknak a nincs (jelenlegi állapotok miatt) sem ANYAGI, SEM ÉRZELMI JÖVŐKÉPÜK!  

Ugyanis nem elég a munkahelyteremtés, ha nincs hozzá megfelelő megélhetést fedező bér, ...tehát a fiatalok nem kapnak POZITÍV MOTIVÁCIÓT A JÖVŐKÉPHEZ!!!

- A PÉNZÜGYI rendszer szintén zavaros, ennek egészségesebbé tételére is szükség lenne! Talán a régi EU-s országok idevonatkozó szerkezetét is átvizsgálhatnák és ami pozitív, az átvételre kerülhetne! 

- MEZŐGAZDASÁG esetén az ÁLLAMI FÖLDEKBŐL ÁLLAMI GAZDASÁGOKAT kellett volna csinálni, mivel rengeteg munkahely lehetett volna, természetesen megélhetést fedező bérrel.

- ÁLLATVÉDELEMMEL kapcsolatban pedig az állatok tisztességes összeírása, azok tisztességes tartásának ellenőrzése! Fontos a túlszaporodás megakadályozása érdekében az IVARTALANÍTÁS! Szegény emberek számára ez ingyenes, vagy részletfizetéses megoldás lenne! Az adó kivetése egyelőre csak a KEDVTELÉSBŐL tartott állatok számára lenne kötelező és természetesen a jómódúak számára lenne kötelező!

Baráti üdvözlettel:

 

Ebert Terézia

nyugdíjas pedagógus