Aláírás a kormány támogatására és újabb külön adók bevezetésére

Jövő Generációja Egyesület

/ #235 Nyilatkozat

2015-01-08 08:01

Nyílt levelünk Budaörs polgármesterének Wittinghoff Tamásnak:

 

Elküldve: 2015. január 8. 6:58

Tisztelt Wittinghoff Tamás!

Mély megdöbbenéssel értesültünk lépéséről, melyet az M0 és M1-7 autópályák bekötő útjainak fizetőssé tételre adott válaszul. 
Az útszakaszok fizetőssé tétele a közérdeket szolgálja, ugyanis ez által valósul meg az igazságos közteher viselés, mely egy működőképes polgári demokrácia egyik alapeleme. Eddig a távolabbi településekről ingázók csak fizetős sztrádaszakaszokon közelíthették meg a fővárost, vagy több településen áthaladva kerülőutakon- a többlet benzinköltségről nem is beszélve. Ezzel szemben a Budapest környéki települések polgárainak nem kellett fizetni a sztráda szakaszokért, és a főváros közelsége miatt kevesebb benzinköltséggel is járt az utazás. Ezt a diszkriminatív anyagias megkülönböztetést egy polgári demokráciában nem lehet megengedni. Amennyiben ezt Ön nem látja be, abban az esetben tisztelt  Wittinghoff Tamás Ön a kettős mérce és a megkülönböztetés híve. Úgy gondolja, hogy Budaörs polgárai előrébb valóak mint Tatáé vagy Biatorbágyé?
Úgy gondolja önöknek alanyi jogon ingyen jár az utazás és az így megspórolt pénzt joguk van zsebre vágni, míg más távolabbi települések lakói a távolság miatti többletet benzin költség után még fizessenek is az úthasználatért? Nekik nem jár egy kis zsebpénz? Aki használja a közpénzekből épített utakat az fizessen értük! 

A közvilágítás biztosítása  mindig az adott település feladata a település közigazgatási határain belül futó főutakon. Legyen az fizetős útszakasz, vagy ingyen használatos. Lépésével Ön a közlekedés biztonságot veszélyezteti. Azzal, hogy lekapcsolja a világítást és ennek feladatát a költségvetésre terheli azzal az államkasszát károsítja meg, melynek fő bevétele az állampolgárok adójából jön össze. Ezzel gyakorlatilag az állampolgárokat- így saját településének polgárait károsítja meg. Ha nem hajlandó a közvilágítást biztosítani akkor mondjon le a város az autópálya szakaszról és az autópálya túloldalán található ipari és kereskedelmi övezetről!

Vannak kötelezettségek is a jogok mellett. Ha Ön ezt nem látja be akkor alkalmatlan a polgármesteri székre. Mi jogon várja el másoktól, hogy olyasmiért fizessenek ami városának alanyi jogon ingyen jár? A közteher viselés Önökre nem vonatkozik? Mások pénzéből tartsák fenn az autópálya Budaörsre eső szakaszát is, hogy városának polgárai ott ingyen tudjanak száguldozni?

Javasoljuk gondola át lépését, és ha továbbra is kitart lépése mellett akkor mondjon le a tisztségéről, adja vissza bizonyítványait és kezdje elölről tanulmányait.
Aki a demokrácia és az egyenlőség híve nem tesz olyan lépéseket mint Ön!     


Tisztelettel: Egres Béla és Lovászi Fruzsina
Jövő Generációja Egyesület-Elnökség
7633 Pécs, Kerényi Károly u. 2/b

http://www.facebook.com/egres.bela


Csongrádi Eszter

https://www.facebook.com/sztee

Vác-CÖF klub
Péleusz nyelviskola
www.peleusz.mindenkilapja.hu
Szoros együttműködésben a Jövő Generációja Egyesülettel!