Tiltsák be az egérfogó ragasztó termékeket

Madárvédő

/ #22 Re:

2014-11-15 19:57

#13: -  

"...én sem szeretném, hogy más állatnak baja legyen..." Nem környezetbarátságról, hanem az állatkínzás tilalmáról van szó!!! Nemcsak más állatot, az egeret sem szabad kínozni!!! Erről rendelkezik a Büntető Törvénykönyv, valamint az állatvédelmi törvény! Vannak azonnal ölő csapdák, meg élvefogó csapdák... akkor mondja már, miért ragaszkodik a ragasztóhoz, amelyikkel több napos kínlódásra ítéli a szerencsétlent?! Maga szeretne ragasztóval borítva elpusztulni?!

BTK  244. § (1) Aki a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, b) gerinces állatát vagy veszélyes állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi, 

vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az állatkínzás

a) az állatnak különös szenvedést okoz, vagy b) több állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

Állatvédelmi törvény 12.§.1) Az állat életének kioltása – a (2) bekezdésben foglaltak kivételével – kizárólag kábítás után történhet. (2) A kábítási kötelezettség nem vonatkozik a gerinctelen állatokra, a háztartásban élelmezési célra levágott baromfira, nyúlra, valamint arra az esetre, ha az állat életének kioltását szükséghelyzet indokolja. Ezekben az esetekben is gondoskodni kell azonban arról, hogy az állat életének kioltása szakszerű gyorsasággal és a legkisebb szenvedéssel járjon.




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...