Közalkalmazotti bértábla

gazdasági ügyintéző

/ #221

2014-07-19 07:47

Gazdasági ügyintézőként dolgozom egy olyan általános iskolában, aminek több tagintézménye van. Nem sorolom fel, hogy mi és mennyi az a munka, amit napi szinten végzek... előttem már nagyon sokan megtették. Szeretem csinálni, szeretem a sokszínűségét, a pörgősségét. Jó a kapcsolatom a főnökeimmel, tisztelnek és megbíznak bennem. A bérem ügyében már többször fordultak a tankerület vezetője felé. A válasz az volt, hogy miért nincs diplomám, akkor magasabb lenne. Való igaz magasabb lenne. A mostani E/10-ben keresett nettó 90.000 forint helyett lenne nettó 110.000 forintom diplomával, 25 év munkaviszony után. Hát, ez sem hangzik valami jól!
Mivel gazdasági ügyintéző vagyok, a technikai csoportba lettem sorolva. Esélyem sincs arra, hogy a 2015. szeptemberre beígért béremelésben részt veszek, mert az csak a pedagógiai munkát közvetlenül segítőkre vonatkozik.
Nem mondom, hogy pótolhatatlan vagyok, de a sok éves rutint, nem lehet egyik napról a másikra megszerezni. Tudom, hogy tucatnyi jelentkező lenne a helyemre és örömmel végezné a munkámat nettó 90.000 forintért. De vajon meddig lenne olyan lelkes? Mert a munka mennyisége, a felelősség és az azért kifizetett bér egyáltalán nincs arányban.
Ezért támogatom és köszönettel veszem a kezdeményezést.
Sztarosztáné Salamon Dóra