Esélyt a sintértelepi kutyáknak!

Vadászgörényes

/ #17 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-06-16 13:28

#15: DérfiJánosné - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Már ne haragudj, de azért tartunk itt, mert a kedves "gazdiknak" csak jogai vannak és a kötezettségeiket nagy ívben lesz.rják!

Ha csak azt tarthatnak kutyát, aki alkalmas rá és ezektől is keményen megkövetlenék, hogy betartsák  a szabályokat, kötelezően ivartalaníttassák legalább a szukákat, gondoskodjanak róla, hogy a kutyájuk ne lődörögjön felügyelet nélkül, meg lenne a chip és a kötelező oltások, teljesen felesleges lenne több tucat hasonló petíciót gyártani, mert nem lenne kóbor kutya és nem lenne kóbor kutya probléma!

A sintértelelp, menhely csak a tüneteket kezeli, nem az alap problémát, a felelős állattartás és a megalapozott döntés hiányát.

Ebben az országban nagyon sok hobbi állat van a kutyákon  és macskákon kívül, érdekes módon nincs kóbor nyúl probléma, kóbor hörcsög probléma, kóbor madár probléma, kóbor görény probléma, kóbor ló probléma, a baj csak a kutyásokkal és a macskásokkal van.

Szigorúan oda kéne csapni ennek a két társaságnak és nem lenne sem kutya, sem macska probléma. Az embereket rá kell kényszeríteni, hogy megalapozott döntést vállaljanak és ennek megfelelően gondoskodjanak a kutyájukról, macskájukról, ahogy a többi hobbi állat tartó is teszi.

Ilyen alapon a kár a lovasok is csapkodhatnák az asztalt, hogy ingyen zabot a lovaknak, meg ingyen ivartalanítást a lovaknak.

Vajon ők miért nem teszik?

Azért mert felelős állattartók!

Ha valaki kutya tartás mellett dönt, akkor kötelessége ezt úgy tenni, hogy ne okozzon vele társadalmi problémát, gondoskodjon a kutyája chip-jéről, oltásairól, orvosi ellátásáról, megfelelő élelmezéséről, ivartalaníttatásáról, ne engedje, hogy a kutya felügyelet nélkül kijusson otthonról és tarsa be a rá vonatkozó szabályokat a közterületen, különös tekintettel a pórázra és takarításra.

Ha a kutyások intelligenciája nem éri el ezt a szintet, akkor igenis keményen szankcionálni kell és akkor rend lesz végre e téren, nem lesz kóborkutya kérdés.

Az adófizetők pénzét pedig ne osztogassuk hobbi célokra, ugyanis az állattartás hobbi, az adóbevétel célja pedig a közjó előre mozdítása, ahol több évszázados lemaradással küzd az ország.