Frankel Leó utcai aszfaltozás

macska

/ #5

2014-06-03 07:49

1. A levélben 5 „főre” hivatkoznak, akikkel a hivatalban a „Frankel Leó utat érintő kérdésekről szó esett”. A levélben foglaltakkal ellentétben ők nem képviselhették a környékbelieket. Megbízólevelük nem volt, aláíró ívek nem voltak a kezükben. A kockaköveket visszakövetelők nevében eljárók viszont összesen 600-nál több (itteni petíciós ill. kézírásos) aláírást tudtak felmutatni.
2. Tudomásom szerint az a bizonyos „5 fő” sem kérte az utca leaszfaltozását és a macskakövek elvitelét. Kérem a velük való egyeztetések jegyzőkönyvének nyilvánossá tételét. Ha nincs ilyen, akkor miről beszélnek?
3. A levél arra hivatkozik, hogy kockakövek visszahelyezése, pótlása 30, ill. 70 milliós többletköltségbe kerülne, amire „az Önkormányzat idei évi költségvetésében nincs fedezet.” Ez a hivatkozás arról tanúskodik, hogy a döntéshozók kultúra nélküliek és/vagy ez csak fedőérve a valós oknak, amit nagyon nem akarnak a tudomásunkra hozni. Ez olyan mint amikor az egyik családtag arra hivatkozván, hogy az idén nincs pénz a felújításra, kidobja (vagy esetleg elkótyavetyéli)a dédszülőktől megörökölt antik garnitúrát, és vesz helyette „szép”, új egyen bútorokat – a szomszédnak is pont olyan van –, bútorlapokból
4. Az önkormányzat elmulasztotta kötelezettségét: nem tájékoztatta előre a lakókat arról, hogy mire készülnek, hogy felújítás címén elviszik a macskaköveket. (Az értesítés módja, szövege, az egész eljárásmód kritikán aluli, a lakosok semmibe vételéről árulkodik.)