Tiltakozás a kormány tankönyvlistája ellen

Egy külföldön dolgozó fiatal

/ #17 Re:

2014-05-06 13:03

#7: -

Kedves Szülő!

Az a helyzet, ha a jelnlegi állapotok maradnak hiába marad a gyerekei az oktatási rendszerben és vergődik el az érettségiig. Ami tudást így magában fognak szívni az bk annyi lesz mintha nem is jártak volna iskolába! nem véletlen, hogy az elmúlt 4 év arról szólt, hogy hozzá nyúltak ahhoz az oktatási rendszerhez, mely évtizedekn át aránylag jól szolgálta az országot.
Ennek külföldön is híre fog menni így kérdéses, hogy ha kimennek ott jobb körülményeket fognak e tudni maguknak teremteni.

-sokan gondolkoznak így. 10 millió magyar még sem mehet külföldre, és ha odakinn híe megy, hogy itt milyen az oktatási rendszer kérdés, hogy kapnak e a magyar fiatalok odakinn munkát és uniós fizetéseket. Én Oldaszországban élek három éve. Egy sima érettségim van és egy pincér-mixer szakvizsgám. idekinn 1200 ezuró a minimálbér nettóban. -de ezt csak az olasz állampolgárságuaknak kötelező megadni. Én magam 800 eurót keresek pótlékokkal együtt. (még mindig több mint amit otthon megkereshetnék) de ennek a jogi kiskapunak köszönhetően idekinn is van munkanélküliség. felveszik 4-500 euróval kevesebbért a kelet-európai vendégmunkást (akikből szinté annyi van itt mint a nyulakból) Ergo hosszab távon nem biztos, hogy szükség lesz a magyarokra-mint ahogy nincs szükség idekinn a román és cigány bevándorlókra se a mentalitásuk miatt- a mi esetünkben az iskolai képzettségünk miatt nem lesz ránk szükség. Itt sem fenékig tejfel az élet és a cégek itt is megszűrik a jelentkezőket.
Egy szóval az nem megoldás, hogy arra neveli a gyerekeit, hogy úgy tanuljanak-készüljenek, hogy nem oda haza fogják leélni az életüket. Még néhány év és a magyar nemkívánatos lesz európában sehol sem!  Vegyetek példát az olaszokról!

Van nekünk is Orbén Viktorunk! De itt ha valami nem tetszik akkor kimegyünk egy millióan az utcára, megbénítjuk az egész országot, nem félünk a hatóságokkal konfrontálódni és igen eddig mindig elértük, hogy új választások legyenek kiírva!

Nekünk is van Orbán Viktorunk-berlusconi személyében, de hála az itteni emberek hozzáállásának túl sok kárt nem tudott okozni, sőt rá lett kényszerítve, hogy a szavazók érdekei legyenek szem előtt tartva!

Odahaza ezt eddig még nem tudtátok kivitelezni különben nem itt petícióznátok és irogatnátok!