Tiltakozás a kormány tankönyvlistája ellen

Tiltakozás a kormány tankönyvlistája ellen / Közlemények / Ne írjuk alá szülőként a tankönyvlistát! / Hozzászólások


Vendég

#1

2014-04-15 22:06

HÓCIPŐM TELE VAN EZZEL A PRIMITÍV FIDESZ KORMÁNY MINDEN TAGJÁVAL ÉS A TALPNYALÓ BANDÁJÁVAL EGYÜTT + A NÁCI JOBBIK FIÓKÁJÁVAL! MINDKÉT BŰNTÁRSASÁG BUKJON KI A KÖZHATALOMBÓL MINNÉL HAMARÁBB ÉS FELELJENEK FÜGGETLEN BÍRÓSÁG ELŐTT AZÉRT A KÁROKOZÁSÉRT AMIT A MAGYAR NEMZET ELLEN TETTEK!!!

Vendég

#2

2014-04-16 10:42

Egres Béla vagyok a Jövő Generációja Egyesületének elnöke!
2014-04-16 11:59

Az oktatás és a hozzájuk tartozó eszközök és a tananyag összeállítása az a mindenkori kormányok joga és kötelezettsége! Joguk van eldönteni és meghatározni, hogy az állam céljaira mennyi és milyen képzettségű-értelmi képzettségű emberre van szükség. Ezt a folyamatot mind-mind tanult és képzett gazdasági és oktatáspolitikai szakemberek tervezik és irányítják. Ők azok akik tudják, hogy mire van szüksége az országnak és a következő nemzedéknek ahhoz, hogy az ország hasznos állampolgárai legyenek. És elképzelésüknek kötelessége minden magyar állampolgárnak alávetne magát! Nagyon jó ez az oktatási rendszer ami van. Ugyanakkor az itt hozzászólók nem szakemberek. A szülők többsége beteszi a gyereket reggel az iskolába-óvodába és csak este megy érte. Ilyen körülmények között annak a joga a gyerekek fejlődését irányítani aki neveli-ergo az iskoláé- az államé!
Amit ti itt mind itt műveltek az nem más mint alaptalan izgatás az állam ellen, melyben eszközkét a gyerekeket használjátok! Azokat a gyerekeket akik egész nap az iskolában ülnek és tanulnak. Próbálnak a tanulmányaik útján a társadalom hasznos tagjaivá válni -ellentétben szüleikkel akik az állam és az iskola ellen hangolják őket!

A Jövő Generációja Egyesülete további szigorításokat eszközöl az oktatási rendszer területén:

1. Egyesületünk kezdeményezi, hogy alkotmányban rögzítsék hogy az egyetemek és iskolai intézmények egyetlen és vitathatatlan képviselete a HÖOK legyen, mellyel szemben kritikát megfogalmazni nem lehet!

2. Kezdeményezzük, hogy a röghöz kötés még a költségtérítéses hallgatókra is kiterjedjen, mivel az ország nem bírja fenntartani a felsőoktatást önerőből. A tankötelezettség korhatárát szállítsák le 14. évre és a középiskolai tanulmányok folytatását kössék 4.5 ös átlaghoz és képzési hozzájárulás fizetéséhez.

3. Kezdeményezzük a fiúk számára a kötelező katonai szolgálat újbóli, a nők számára meg a kötelező egészségügyi szolgálat bevezetését , melyet szabjanak feltételéül az érettségi kiadásának és a felvételinek.

4. kezdeményezzük, hogy a sport és a honvédelmi ismeretek a teljes oktatási rendszer szerves részesei legyenek az általánostól egészen a diplomáig, és akik e két területen nem teljesít megfelelően az kerüljön elbocsájtásra az adott oktatási intézményből.

5. Kezdeményezzük, hogy a fizetéseket az iskolai végzettség határozza meg, a gyerekek tanulmányi előmenetelét a szülők iskolai végzettsége határozza meg és a diploma kiadásának feltétele a házzasság és legalább egy gyerek vállalásához legyen kötve.

Ezen felül egyesületünk az Alkotmánybírósághoz fog fordulni a szülők, az Oktatói Hálózat, a Középiskolások Hálózata, a Hallgatói Hálózat és az őket támogató tanárok és diákok izgató és felforgató tevékenysége miatt, mellyel az oktatási reformokat és a kormány munkáját -és ezzel párhuzamosan az ország fejlődését akadályozzák!

Mind a 2010-es és 2014-es választási eredmények egyértelműen kifejezik, hogy az ország mit akar!
Volt mindenkinek választási lehetősége, és az ország többsége ezt választotta. A többség akaratának mindenki kötelessége alávetnie magát.

Tisztelettel: Egres Béla
7633 Pécs, Kerényi Károly u. 2/b
https://hu-hu.facebook.com/egres.bela
https://www.google.hu/maps/place/J%C3%B6v%C5%91+Gener%C3%A1ci%C3%B3ja+Egyes%C3%BClet/@46.066974,18.194633,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x4742b1f3933fa733:0x25714d34d116954

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2014-04-16 16:33


Matektanár

#4 Re:

2014-04-16 16:38

#2: -  A 45% nem többség és főleg nem kétharmad.

 


Vendég

#5

2014-04-17 07:10

A MOZAIK tankönyvek a legjobbak, a legjobb interaktív tananyaggal, élvezik a diákok és mi magunk tanárok is. A mi véleményünket miért nem kérik ki soha? Almásyné /tanár/
sipkare

#6

2014-04-18 01:26

Egres Béla Úrnak igaza van, hogy az Állam képzett szakemberei jól tudják milyen (alacsony) "értelmi képzettségű" polgárokra van szüksége saját hatalmi törekvése elősegítéséhez. Semmiféleképpen nem gondolkodó egyénekre, inkább uniformizált robotokra. A 2014-es választáson tudjuk hogy a laikusok hová nem x-eltek, 2 264 730 jól képzett, tiszta gondolkodású szakember volt csak. Nem kevés, de szükség van továbbiak képzésére. Szerencsére a szakembereik nem tanulták meg a történelemből, hogy...

Vendég

#7

2014-04-19 04:54

Aláírtam a petíciót. Hát igen.Próbál a szülő ellenkezni,hogy ne legyen a gyerekeiből bólogató Jancsi. De most mit csináljak, külföldre menekülés még se megoldás. Iskolába meg kell járniuk. :( Azt hogy mit adagolnak be gyermekeinknek, még nyílt rejtély. Én már most mondom a két serdülő gyermekemnek, tanuljatok, mert valószínű nem ebben az országban kell leélni az életeteket. Szomorú ezt szülőként mondani. De ki tudja mi lesz itt, a droid képzések már szeptembertől kezdődnek :(

Vendég

#8

2014-04-19 04:59

Sajnos a szülők nem fogják megtagadni az aláírást. Nem akar senki kisebbségben maradni. Itt csak lokális közösségben minden szülő által vállalt parancsmegtagadás lenne hatékony, erre pedig nem számíthatunk. Mit lehetne tenni? Talán a kárvallott kiadók írhatnának levelet az iskolák tanárainak, hogy tiltakozzanak, ha régi könyvükből szeretnének tanítani. Gondolkodom. (Arató László)
vendég

#9 Re:

2014-04-19 06:30

#2: -

Elsősorban kérném a tegezés mellőzését. Én nem ültem Ön mellet disznóőrzés közben! Emellett elvárnám, hogy helyesen tudjon fogalmazni, ha már ilyen blődségeket képes leírni. Ön sem a 4,5-ös átlagáról híres! Ön közmunkások szószólója? Minden szülőnek kötelessége gyermekei testi-és szellemi fejlődését a lehető legmagasabb szinten biztosítania, mivel az új könyvek ezt nem teszik lehetővé, igenis jogunk van SZABADON tiltakozni és véleményt nyilvánítani. Egyenlőre még demokrációban élünk!

Nem gyűjthetett sok iskolai tapasztalatot, hogy nincs tisztában azzal, hogy a gyermekek nem estig tartózkodnak az iskolában! A szülők igenis nagyon sok időt, energiát és pénzt áldoznak gyermekeik tudásának gyarapítására- bár Ön ezt nyilván nem tudja, honnan is tudhatná, igaz?

Én pedig kezdeményezem, hogy foglalják alkotmányba, hogy csak diplomával rendelkező, adófizető állampolgárok tehessék le voksukat a szavazásokon. Aki nem fizet adót, nyugdíjas, értelmi képességei hiányában éli mindennapjait, annak ne legyen beleszólása az ország működésébe!

 

 


Vendég

#10

2014-04-19 08:54

Szuloi beleegyezes kell majd a beszerzeshez?
Mi a helyzet ilyen szempontbol a sokgyrrekeseknek jaro ingyen tankonyvekkel, ahoz is kell a bekeegyezes?

Vendég

#11

2014-04-19 16:07

Egyetértek, szülőként (is) régóta következetes ellenzéki magatartás tanusítok, amiben feleségemmel és gyermekeimmel is teljesen azonos véleményen vagyok.

Vendég

#12

2014-04-19 18:01

Amig ez a kormány van hatalmon, semmi remény! Szerintem, sokkal messzebb kell menni! Elég volt ebből!

Vendég

#13

2014-04-20 16:52

Tisztelt Bencsik Péter!

Teljesen osztom az Önök véleményét! Ez a lépés az állami iskolák lebutításához fog vezetni! Én olyan iskolában tanítok, ahol a gyerekek mind ingyenesen kapják a könyvet. (3H, gyevi, tartós beteg) Itt még arra sincs lehetőség, hogy majd a szülő megveszi, ha azt akarja, hogy tartalmas könyvet kapjon a gyereke! Meg kell rendelnünk a szakmailag vitatható könyveket, vagy azokat, amelyeket még senki sem látott. Gondolom, ez a célja a 3000 Ft-os első osztályos keretnek. Remélem, sikerül célt érniük, mert úgy érzem, a következő tanévben már csak a palatáblára fog korlátozódni a rendelhető taneszközök jegyzéke!

Sok sikert kívánok!

Vendég

#14 Re: Tanító

2014-04-20 16:58

#5: -

Teljesen igaza van! A Mozaik könyvei olyan lehetőségeket biztosítanak, amelyekkel egyik kiadó méregdrága interaktív tananyagai sem versenyezhetnek!


Vendég

#15

2014-04-21 17:29

Tisztelt Bencsik Péter Úr!
"további lépések is szükségesek lehetnek", ezzel kapcsolatban szeretnénk választ kapni a kérdéseimre:
-szankcionálhatnak-e vmivel azért, mert NEM fogom megvenni ezeket a "förmedvényeket"?
-ha Ön erre nem tud választ adni, kihez fordulhatok?
Lehet, nem lesz haszontalan, ha már jó előre ezen gondolkodom.

Üdvözlettel és munkája iránti tisztelettel: Balázs Beáta ápolónő, aggódó szülő
JK

#16 Re:

2014-04-24 07:56

#15: -  

 -szankcionálhatnak-e vmivel azért, mert NEM fogom megvenni ezeket a "förmedvényeket"?
egész egyszerűen úgy kell majd a gyereknek megcsinálni a leckéjét, megírni a dolgozatát, hogy nm lesz tankönyve meg munkafüzete... nemigen kell ennél hatékonyabb szankció

Egy külföldön dolgozó fiatal

#17 Re:

2014-05-06 13:03

#7: -

Kedves Szülő!

Az a helyzet, ha a jelnlegi állapotok maradnak hiába marad a gyerekei az oktatási rendszerben és vergődik el az érettségiig. Ami tudást így magában fognak szívni az bk annyi lesz mintha nem is jártak volna iskolába! nem véletlen, hogy az elmúlt 4 év arról szólt, hogy hozzá nyúltak ahhoz az oktatási rendszerhez, mely évtizedekn át aránylag jól szolgálta az országot.
Ennek külföldön is híre fog menni így kérdéses, hogy ha kimennek ott jobb körülményeket fognak e tudni maguknak teremteni.

-sokan gondolkoznak így. 10 millió magyar még sem mehet külföldre, és ha odakinn híe megy, hogy itt milyen az oktatási rendszer kérdés, hogy kapnak e a magyar fiatalok odakinn munkát és uniós fizetéseket. Én Oldaszországban élek három éve. Egy sima érettségim van és egy pincér-mixer szakvizsgám. idekinn 1200 ezuró a minimálbér nettóban. -de ezt csak az olasz állampolgárságuaknak kötelező megadni. Én magam 800 eurót keresek pótlékokkal együtt. (még mindig több mint amit otthon megkereshetnék) de ennek a jogi kiskapunak köszönhetően idekinn is van munkanélküliség. felveszik 4-500 euróval kevesebbért a kelet-európai vendégmunkást (akikből szinté annyi van itt mint a nyulakból) Ergo hosszab távon nem biztos, hogy szükség lesz a magyarokra-mint ahogy nincs szükség idekinn a román és cigány bevándorlókra se a mentalitásuk miatt- a mi esetünkben az iskolai képzettségünk miatt nem lesz ránk szükség. Itt sem fenékig tejfel az élet és a cégek itt is megszűrik a jelentkezőket.
Egy szóval az nem megoldás, hogy arra neveli a gyerekeit, hogy úgy tanuljanak-készüljenek, hogy nem oda haza fogják leélni az életüket. Még néhány év és a magyar nemkívánatos lesz európában sehol sem!  Vegyetek példát az olaszokról!

Van nekünk is Orbén Viktorunk! De itt ha valami nem tetszik akkor kimegyünk egy millióan az utcára, megbénítjuk az egész országot, nem félünk a hatóságokkal konfrontálódni és igen eddig mindig elértük, hogy új választások legyenek kiírva!

Nekünk is van Orbán Viktorunk-berlusconi személyében, de hála az itteni emberek hozzáállásának túl sok kárt nem tudott okozni, sőt rá lett kényszerítve, hogy a szavazók érdekei legyenek szem előtt tartva!

Odahaza ezt eddig még nem tudtátok kivitelezni különben nem itt petícióznátok és irogatnátok!