Megvedjuk_Rudas_furdo_noi_nap/Defending_RudasBath_womenonly_day


Vendég

/ #17 Re: Gyógyfürdő Zrt.

2014-04-29 08:32

#15: Peto Andrea - #14

abcdef

Komment nélkül megküldöm Önöknek Szőke László vezérigazgató úr levelét, mely a Rudas Gyógyfürdőben lett kihelyezve. Kérem, hogy a levél tartalmát olvassák el, mivel a keddi női nap megszüntetésére vonatkozó információt az nem tartalmaz. Ezért az itt folytatott levelezésük okafogyott és nem is volt indoka.

Tisztelettel


Kovács László

 

üzemeltetési igazgató

Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

 

Válasz a Rudas fürdő női napjait látogató vendégek részére

Tisztelt Levélírók!

 

Kaptam Önöktől egy 117 aláírással ellátott petíciót, valamint egy alá nem írt 4 oldalas kísérőlevelet, 2013. március 26-i dátummal. Válaszolni csak az aláírt anyagra áll módomban.

 

A petíciójuk címe a „vendégek közös kérése”, ugyanakkor az anyag felszólító módon fogalmaz, két alkalommal is használva a „követeljük” kifejezést.

 

Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy a Budapest Főváros Önkormányzata közvetett tulajdonában álló Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. egy piaci alapon gazdálkodó szervezet, amely sem állami, sem önkormányzati rendszeres támogatást nem kap (2007 óta). Ez azt jelenti, hogy saját bevételeinkből gazdálkodunk, ebből fedezzük a kisebb nagyobb felújításokat, karbantartásokat is. A cég 2010. évtől nyereségesen gazdálkodik, a nyereségünket a tulajdonos jóváhagyásával visszaforgatjuk a különböző fejlesztésekbe. Ebben az évben például a Rudas bővítésére.

 

A keddi női napok jegyár bevétele a fürdő más hétköznapi bevételeinek 40-50%-a. Ebből következik, hogy ezeken a napokon átlagosan 2-400.000.-Ft bevételtől esünk el. Ezt a számot megszorozva az évi 52 nappal, már jelentős kieső bevételt jelent. Ez az oka annak, hogy több, a felújítások miatt szükséges üzemszüneti napot erre a napra tesszük. Ezen ok miatt (pénzügyi) nem támogatom egy újabb női nap (csütörtök) bevezetését. Ugyancsak nem támogatom az ünnepnapokra eső (vegyes nap) keddi napok helyett egy másik női nap kijelölését sem. Ez számunkra nem a női egyenjogúság kérdése, hanem tisztán gazdasági megfontolás.

 

Valóban volt egy nap március elején, amikor a Juventus szárnyból a szigetelés ragasztó szaga bejutott a török fürdő légterébe, amiért elnézést kérek.

 

A fürdőt éves szinten jelenleg 52 napon át kizárólag nők, 208 napon át kizárólag férfiak, 104 napon keresztül viszont a nők és a férfiak együttesen használhatják. Számomra teljesen érthető, hogy mind a nők, mind a férfiak sérelmezik, hogy a másik nem számára fenntartott napon nem tudják a fürdőt igénybe venni. Az új szárny elkészültével (várható befejezés 2014. augusztus vége), a Rudas vizét minden látogatónk az év minden napján igénybe veheti. Úgy gondolom, az Önök problémájára is ez a bővítés fogja a megoldást jelenteni.

 

Amennyiben válaszom nem kielégítő az Önök számára, szívesen rendelkezésükre állok egy személyes megbeszélésre.

 

Budapest, 2014. április 10.

 

 

Szőke László

vezérigazgató