Petició a "deviza" és lakáshitelesekért


Vendég

/ #100

2011-08-01 14:51

Tisztelt Szervező!

Köszönöm a lehetőséget, hogy kinyilváníthatom véleményemet a T Kormányunk felé, amely a következő:

Én csak szabad-felhasználású CHF-es devizahiteles vagyok, de nem 1 m-es TV-ért adósodtam el, hanem azért mert lakásomba szerettem volna energiatakarékos korszerűsítéseket elvégezni, ami valójában nem is valósult meg, csak egy tatarozás, mert 2006-ban csak 1 MFt kölcsön alatt lehetett jelzálog nélküli hitelt felvenni, 980.000 eFt-ot ajánlott fel nekem a Ráfáztam bank.

2008-ban már futamidőhosszabbítást kértem, mert duplájára nőtt a törlesztőrészletem.

Azóta kb. 3 MFt-ot kifizettem, s még mindig van 970.000 Ft nem késedelmes hiteltartozásom a bank szerint! De csak szerinte, mert szerintem nem!

Már két levelet is írtam nekik kb egy év alatt, hogy amennyiben nem számolják ki az adósságom törvényesen, úgy bírósághoz fogok fordulni, illetőleg előtte megírtam hogy a PSZAF-hez fordulok panasszal, ha nem számolják ki törvényesen a törlesztőrészletem, mindkét esetben kapásból elutasítottak, de még csak nem is számoltak el forintban, hiába kértem őket!

A PSZAF- is lepattintott azzal, hogy fordulja bírósághoz, ha nem tetszik a bankom magatartása, ő bizony kivizsgálta az ügyemet és mindent szabályszerűnek talált.

Hát így történt, hogy fizetem a részleteket, már alig tudtam a rezsit fizetni, enni meg nem is maradt, így még mielőtt a bank rátette volna a kezét, én adtam el bizony áron alul, 14.000.000 Ft helyett 3 MFt-ért a házamat, fizettem az adósságomat, s nem maradt semmim.
Rokonoknál húzom meg magam, földönfutóvá váltam, daganatos betegséggel, amelyhez a bank nagymértékben hozzájárult, mert évekig sanyargatott, valójában kirabolt!

Ha valaki tud, jogi ember segíteni, akkor csatlakozom egy átfogó perhez, mert már nem én tartozom a banknak, hanem kb. 600-700 EFt-tal a bank nekem!

Köszönöm szépen az esetleges segítséget:

Tisztelettel és szeretettel: Vargáné Barta Erika
70/4200-824 e-mail: bartae54@gmail.com

(Az én ismerős ügyvédnőm azt mondta, hogy várjunk még, nehogy úgy járjunk, mint a 3%-os lakásvásárlási hiteleknél a 70-es években, ott is egyoldalúan emelték meg a kamatokat, és a károsultak - felperesek - mind elveszítették a pert. Addig várjunk, míg nem születik jogerős határozat a banki magatartással szemben.)
Hiába tudja mindenki, hogy virtuális devizahitelezés folyt, hogy a bankok tudták, hogy nagy válság jön, mesterségesen lenyomták a devizahitelezések kezdetén az árfolyamot, hogy nem az eu-s szabályoknak (2004.V.1) megfelelően járnak el, hogy extraprofit érdekében kifosszák a Magyar Népet, ill. mindenki tudja hogy sem a számviteli rend, sem az eu-s szabályoknak, sem jogi értelemben a bankok hitelezése ezzel szemben megy, mégsem segít senki rajtunk Magyarokon, ezért szerintem semmit nem lehet tenni, de fogjunk össze van egy javaslatom, én ezt már rég megírtam a facebookon sorstársaimnak, ami a következő:

Mindenki azonnal hagyja el a bankokat, a tulajdonát azonnal adja el, vagy ruházza át, így azonnali banki összeomlást eredményezne, s majd meglátnám én , hogy tárgyalnának-e velünk, illetve azonnal újratárgyalnák hiteleinket, ha meg akarnának élni ők is!

Az, hogy a Magyar Kormányunk miért nem igazítja a belső törvényeinket az eu-s szabályokhoz, hogy pl.: nincs egyoldalú szerződésmódosítás? Csak azt gondolom, azért, mert nagykutyáknak (!) is benne van a keze, illetőleg valami érdekeltségük lehet ezzel kapcsolatosan, tehát tény, hogy az ő érdekük érdekellentétben van a civil társadalommal szemben, vagyis nem érdekük, hogy a magyar nép jogi értelemben jól kerüljön ki ebből az uzsorakamatból, amit a magyarországi, de külföldi tulajdonban lévő bankok rónak ki, törvénytelenül, büntetlenül a magyar lakosságra!