Tégy a szexista reklámok ellen

the justice

/ #105

2014-04-05 20:27

Köszönöm. :)
Egy példa a patriarchális elfogultságra az az elmélet, amely szerint sok nőnek kellhet ugyanaz a kevés alfahím, és a patriarchizmus végső soron csak igazságos módon megteremtette annak feltételeit, hogy a béta férfiak is feleséghez jussanak. Továbbá a modern feminista-matriarchális társadalomban újra oda juthatunk, hogy a nők igényei az égig emelkednek, és a legtöbb férfinak nem jut majd nő, mivel mind az alfa-körhintán fog kézről-kézre vándorolni. Éppen olyan férfiak kezeire, akik bunkó, elnyomó módon viszonyulnak hozzájuk. Ez valószínűleg a férfiszubjektum önfelmentése azzal kapcsolatban, hogy minél bunkóbb módon viselkedhessen és figyelmen kívül hagyhassa a nők igényeit, mivel feltevése szerint épp ekkor lesz nője. Pedig ez sem biológiailag, sem genetikailag nem állja meg a helyét.
Nőknek tetsző tudományos hitekről nem tudok, de majd utánagondolok a dolognak, talán érdemes.
"Ezzel se szivatni akarlak, az újdonság erejével ez is tényleg és komolyan érdekel. Még soha sem talákoztam ezzel az eszmerendszerrel, de még nem késő megismernem."
Elhiszem, hogy nem szívatni akarsz, de ha ez lenne a célod is szívesen válaszolnék. Ritkán érdekel ilyen szempontból, mit akarnak az emberek.
Schopenhauer
Weininger
Nietzsce nőkről szóló eszméi, a többi hasonlóval egyetemben, és a legnépszerűbb, amit annak ellenére idéznék, hogy magam is keresztény vagyok:
„Teremte azért Isten embert az ő képére, az Istennek képére teremté azt: férfiúvá és asszonyi állattá teremté őket”
Itt a férfi van emberként, míg a nő állatként említve. Ezt prédikálták évszázadokig a templomokban. A különbségtétel nem ad okot erre, mivel a férfi és asszony minőségek önmagukban elegendők lennének hozzá. A feminista eszmék, ha a patriarchális eszmék megfordításai lennének, azt mondanák, van az embernő és a férfiállat. Ilyen leírással még sehol sem találkoztam.
Általánosan elfogadott volt továbbá a feleség férjnek való alárendelése és engedelmessége, amit az a Pál apostol is vallott, aki szerint a pogány, nem-zsidó származású emberek is csak a zsidó származásúak után következnek az üdvözülés sorrendjében. Ezért régóta érdekel, hogy akik vele érvelnek keresztényként, esetleg szélsójobbosként, ebben is egyetértenek-e? Természetesen elméleti szempontból lennék kíváncsi, hogyan kezelik magukban az ezzel kapcsolatos, esetleges ellentmondásokat, én egyik irányba sem vagyok elfogult. Egyszerűen érdekel az emberek gondolkozása, lelkivilága, amelyről nagyon sokszor tapasztalom, hogy halmozottan ellentmondásos, logikátlan összefüggésekre épül és hemzseg a kettős mércéktől.