Tégy a szexista reklámok ellen

szerintem is

/ #102 Re: Re: Re:

2014-04-05 14:14

#100: Bubu - Re: Re:

" „nagyon fontos még, hogy elég gyorsan megtörténjen az igazságszolgáltatás. Ezeket érdemes tudni, ha valaki nem csak vakon vagdalkozni akar, hanem valóban el akarja érni a kívánt hatást.”

Hát eddig még nem tűnt fel, hogy ez a rendszer elérte volna a kívánt hatást.."

Ez nerm bizonyíték arra, hogy ez a megoldás lenne a kevésbé hatékony. A kívánt hatást lehetetlen maradáktalanul, azaz zéró hiba százalékkal elérni. PL a nemi erőszak terén Svédország teljesít a legrosszabbul. Nem a világon, de Európában és Amerikához viszonyítva is a legrosszabbul. Ezek szerint ez se véletlen, pedig hidd el, ott maximálisan az általad is hangoztatott feminista elképzeléseket alkalmazzák. Érdekes módon a legvadabbul feminista országokban a legmagasabb a nők ellen elkövetett erőszakos cselekmények aránya. Tehát akkor ők vagy tudnak valamit és elérték a céljukat, ha az amennyiben ez volt, vagy ha mégsem ezt akarták, akkor ez a sikertelenség jó bizonyítéka, hogy hová vezet a dilettantizmus. Nagyon jó példa a világ okulására.

" „A gender... csak tudod, ha részt vettél ilyenen és odafigyltél, emlékezz csak rá, azt is elmondták mindjárt az elején hogy ez nem egy bizonyoított tudomány, hanem csak egy folyamatosan formálódó, fejezetenként időről időre javításra szoruló kísérleti eszmefuttatás. Ezért a hallottakat senki ne vegye készpénznek és nem bemagolandó.”

Az lehet, de valahogy mégis csak oktatják az egyetemeken!"

Egyetemeken igen hosszú időn keresztül egykor még olyan tanokat is oktattak, mint hogy lapos a föld és a nap kering a föld körül. Semmi biztosíték sincs arra, hogy ma a gender ismertetésével nem valami tévtanok terjesztése történik.

„A patriarchális (apajogú) családban a család legidősebb férfitagja rendelkezik a család vagyonával, ő irányítja a családtagok munkavégzését, felügyeli magatartásukat, képviseli kifelé a családot”

KB... a patriarchátus legfontosabb jellemzője, az apáról fiúra szálló öröklődési rend, a vagyonok és a név használata terén. Ez ma már rég nem így működik, semmilyen téren sem, tehát ezt a kifejezést a mai kor viszonyaira alkalmazni anakronisztikus hülyeség.

" „Ezeket a lózungokat szó szerint jól bemagoltad”

Akkor kérlek mutasd már meg szó szerint, hogy mégis honnan vettem!"

A lózungok a feminista retorika jól ismert sztereotíp, egyen paneljei. Nem kétséges hol tanultad őket. Nyilvánvalóan a feminista mozgalom berkeiben szedted ezeket össze. Ezeket mindenki kívülről fújva ismeri, aki valaha is tanulmányozta a feminizmus valódi lényegét és retorikáját.

A véleményeidet elfogadni nem tudom, hiszen ellent mondanak nem csak a józan észnek, de a szaktudományok évtizedes kutatási eredményeinek és gyakorlati tapasztalatainak is. Ettől függetlenül sem bántani, sem megalázni nincs szándékomban, de fenntartom a veled egyenrangú jogomat arra, hogy bizonyos dolgokban ne értsek veled egyet és szabadon hangoztathassam én is az ellenvéleményeimet. A vélemények ütköztetése, a vita nem egyenlő az ellenségeskedéssel. A vitapartnerek jól teszik, ha kölcsönösen tiszteletben tartják egymást. Egymás véleményét megfontolni érdemes, de elfogadni természetesen nem kell.