Pedofíliamentes Magyar Narancsot!

Pash Cutter

/ #342 Re:

2014-03-21 07:07

#338: Értőn Olvasóknak -

Szerintem kifejezetten rossz cikk Seres műve. Egyik mondata üti a másikat.

Szegény Beauvoir: “Az ember nem születik nőnek, hanem azzá válik” – hirdette, mielőtt láthatta volna, mit csinálnak belőle ezek a kvázifeministák.” (Seres László)

Kizárólag Szigeti Vera táborát támadja, viszont mentegeti azt a nőt, akitől az egész kiindult: Simone de Beauvoir. (Ha azt vesszük alapul, hogy Seresnek kedvenc liberális filozófusnői Ayn Rand és Simone de Beauvoir, ezen nincs is mit csodálkozni.) Mindenesetre Beauvoirt nagy felelősség terheli, hogy hívei ilyen destruktívak.

Természetes, hogy az évszázados nemi sztereotípiák károsak (Beauvoir erre gondolt), valóban botrányos a kislányok korai szexualizálása, és jó lenne, ha megtisztulna a közélet a bántalmazástól, családi erőszaktól, pedofíliától, szexista, buzizó beszólásoktól – de amit a genderfasiszták akarnak, az valami teljesen más.” (Seres László)

Seres következetlensége más téren is megnyilvánul. Miközben ellene van a feministák társadalommérnökösségének, “jó lenne, ha megtisztulna a közélet… buzizó beszólásoktól“. Na most aki ellene van tényleg a társadalmat megerőszakoló állami intézkedéseknek, az meg sem fogalmaz egy ilyen óhajt, hanem elfogadja a magyar közéletet olyannak, amilyen. (Vagyis elfogadja azt, hogy a buzizás – persze mindig változó százalékban – a magyar közélet része marad.) Mellesleg ő maga sem igazi ellenzője a társadalommérnökösködésnek: mint piaci fundamentalista, maga is támogatta a magyar társadalom felülről jövő neoliberalizációját. A társadalommérnökösködés akkor rossz, ha nem neoliberális célokat szolgál.

Egyébként Seres kifejezetten bajban van, mert eddig azt tanulta, hogy a feminizmus egy antikapitalista mozgalom és ideológia, viszont most meg azt tapasztalja, hogy a neoliberális kapitalizmust aládúcoló teória és praxis.

Egy mandineres kommentelő viccesen meg is jegyezte: “SL már átesett a Polkorrekt átnevelőtáboron”

És hogy egy kommentre is reagáljak a HVG-n:

“Derék dolog, hogy Seres elutasítja a hanyatló nyugati civilizáció végvonaglásának egyik jellegzetes termékét, a gender ideológiát. Ugyanakkor el kell utasítani az általa vont párhuzamot a genderimus és a magyar kormány (Hoffmann R.) oktatás- (nevelés-) politikája között. Mert az, szemben a genderizmussal, minden hibája ellenére pozitív tendenciájú.” (Baranyai László)

Mint a pedagógiában 6 hónapja dolgozó ember, tisztában vagyok ezekkel a “pozitív tendenciákkal”: leépülő iskolarendszer; a KELLO, mint rossz állami könyvkiadó ráerőltetése az iskolákra; frusztrált pedagógusgárdák; a megszűnés határán táncoló iskolák; a KLIK vízfejű bürokráciája; szerződés nélkül dolgozó iskolai alkalmazottak; olyanfajta kiszolgáltatottság a pedagógia világában, amit nem kívánok senkinek. Tehát, aki szerint Hoffmann Rózsa pedagóguspolitikája tele van pozitív tendenciákkal, ajánlom, látogassa meg pl. a csepeli általános, közép- és speciális iskolákat; és beszélgessen el a témáról az ottani igazgatókkal.