Az akác legyen hungarikum!


Vendég

/ #3464 Re:

2014-02-21 13:09

#3454: -

Már a méhek se tudnak ember nélkül szaporodni sajnos. Lehet özönnövény, de a mai erdőgazdálkodás sem hasonlítható a klasszikushoz: csak a ciklusa 30-40 év és nem egy év mint a gabonanövények esetében. Gépek ültetik- gépek vágják, van talajelőkészítése stb, csak a ciklusidő hosszabb.

De ki sütötte az akácra az "özönnövény" bélyeget? Nem jobban mint egy esetleg őshonos faj (pl hárs-mert méhész (is) vagyok).  Hogy szaporodik az akác annak a nyári hőség (40fokos) az oka, egyszerűen jobban bírja a megváltozott klímát! Az őshonost meg már trükkökkel lehet csak elültetni, hogy megeredjen. Ja és még a klímaváltozás elején tartunk. Elég egy rossz lépés és itt is úgy járunk mint az oroszok az Aral tóval!

Van egy kertem is,  tudom miről beszélek és emlékezem a gyerekkoromra a '60-as évekre, mikor minden teljesen más volt nyáron, (volt minden reggel harmat-hol van? Volt cca 2 hetente eső (nyáron is!)-hol van?, Kiléptem a napra egy gatyában és nem égetett azonnal (az UV)-hol van? és még sorolhatnám.)- ja és akkor is volt akác, és semmi ilyen bolondságok-szabályozások nem "védték" Fel se merült hogy rossz, most meg egy okos csak hogy igazolja székét kitalálja a spanyol viaszt