Petíció az Autisták gyógyításáért


Vendég

/ #21 FVÁ

2014-02-16 01:12

Még annyit hozzáfűznék a fentiekhez, hogy belegondoltak az autizmust gyógyítani kívánó szülők abba, hogy a gyerek hogy éli meg a gyógyítási kényszert? Nem érzi magát betegnek, csak annyit érzékel, hogy nem jó úgy a szüleinek, ahogy van, nem fogadják el bizonyos tulajdonságait (amelyekkel neki magának nincs problémája), hogy ki akarják gyógyítani a különlegességéből (amiben ő jól érzi magát), hogy a hozzá legközelebb állók nem kíváncsiak az ő világukra, hanem valami olyasmit várnak el tőlük, amilyenné ők nem akarnak válni!
Persze, vannak az autizmusnak nehézségei, én ezt elismerem! De MINDEN ember a Földön egy dologra vágyik leginkább: arra, hogy úgy fogadják el, úgy szeressék, amilyen! Hogy ne akarják mássá tenni, mint aki!
Inkább ismerjétek meg a gyermekeitek világát, mert csodálatos világ, ha nyitottak vagyunk rá! Én naponta rácsodálkozom, hogy az autizmus milyen különleges világ! Okoz ugyan nehézségeket a mindennapokban, de korántsem annyit, hogy emiatt a gyereket ki kelljen fordítani önmagából, és higgyétek el, hogy az elfogadás és a szeretet önmagában is "gyógyító" hatású, olyan szinten tudnak az autik kompenzálni elfogadó közegben, hogy akár komoly meglepetéseket is tudnak okozni!
Eddig még aki nyitottnak mutatkozott az autik gondolkodásának megismerésére, mindenki azt vallotta, hogy rengeteget lehet tőlük tanulni. Én állítom, hogy ez a világ sokkal szebb lenne, ha tanulnánk az autiktól, nem pedig kigyógyítani akarnánk őket!
Gyermekem 6 éves kora előtt egy légóti betegség miatt kórházba került, és mivel az orvosok tudták, hogy auti, borzasztóan érdekelte őket a téma (ritkán találkoznak ilyen kis csodabogárral), sokat kérdezgettek róla. Gyermekem ebből annyit érzékelt, hogy minden egyes vizitkor az autizmusa volt a téma. Egyik vizit után odaszólt nekem: "Anya, légy szíves szólj a doktor néniknek, hogy az autizmusomat NEM KELL meggyógyítani!"
És ki vagyok én, hogy felülbíráljam az ő akaratát?