Az akác legyen hungarikum!


Vendég

/ #1297

2014-02-10 20:43


20 éve bizonyított tény, az éghajlati övek tolódása, az éghajlatváltozás miatt. A kártevők vándorolnak az erdők pusztulnak. Ennek egyedül az akác képes ellenállni Európában.
Mire jó az akác? Több évtizede a közutak mellé védőerdőt ültettek belőle. A fák nagyok lettek, az autósok ha elvétették, belehaltak. A nagy fákat lopják, a sarjerdő marad.
Az autósnak, rugalmas ütközést biztosít(ana), bioszalagkorlátként. Ez a jelenség tudatosan használható lehetne, csak döntést kellene hozni.
Ajka, Várpalota, Balatonfüred térségében 100ezer hektár művelésre alkalmatlan parlag-, és meddőhányó van. a balatoni iszap elhelyezése évtizedes gond. Elszállítása, elhelyezése hatalmas bevételt jelent. Meddő területnek kiváló tápanyag, akácerdő ültethető.
Az ország földgázigénye 6 milliárd m3 évente. 1m3 földgázban 0,68kg szén van. Ez a szén 1,5kg növényi hulladékból kinyerhető. Az ország földgázigénye 9milliárd kg növényi hulladékból előállítható. Osztrák faluban a növényi hulladékból földgázt gyártanak ipari méretben.
2008 óta ezt már több száz levélben leírtam, engem már untat.
Valami értelmes választ legyen szíves küldeni, hogy amit csinálnak azt miért is csinálják?

Tisztelettel: Árpás István