Ne a puskádat kapd elő, hanem az érveket!

934-es aláíró

/ #89 Re: Egy vadász válasza a kutyások kérdéseire

2014-01-14 03:47

#84: Strupy - Egy vadász válasza a kutyások kérdéseire

Az illető vadász úr aki válaszolt, védi a hátsóját, és a hivatkozása rossz.

Az AB pont azért semmisítette meg a Vtv 36&-át, mert a vadásznak adott kilövési jog, aranytalanul korlátozza és sérti a kutya gazdájának a magántulajdonhoz való jogát! Az, hogy visszacsempészték a 30&-ba a kutyákat kilövő vadászjogot, nem változtatat az AB érvényes határozatán, mert alacsonyabb rendű jogszabály nem lehet ellentétes a legmagasabb szintű jogszabállyal, jelen esetben az AB határozattal, az ilyen jogszabály 'ab ovo' semmis!

A kutyák, gazdájuk magántulajdonát képezik, az ellenőrzött tenyésztésből vásárolt nemes, fajtatiszta  kutyát, adásvételi szerződéssel vásárolja meg a gazdája, súlyos százezrekért, és a kutya a magántulajdonává válik! Ellenben a vad nem képezi sem a vadász, sem a vadásztársaság tulajdonát!

 

Vonatkozó határozatában azért használja az AB az "aránytalnaul sérti a kutya gazdájának magántulajdonhoz való jogát", a minden vadászra kiterjedõ kutyakilövési jog.

 

A kutyás szabálysértések esete más dolog, hiszen a gazda felelős a tulajdonát képező kutyáért, és mivel a tulajdon nemcsak jog hanem felelősség is, a kutya gazdája jogsértés esetén felelősségre vonható.

Viszont ilyen esetben, nem lövik le a kutyát!