Ne a puskádat kapd elő, hanem az érveket!

mentőkutyás

/ #51

2014-01-11 21:23

Számtalan eset van, amikor egy eltűnt személy (idős, demens rokon, kisgyerek) nyomai a közeli erdőbe vezetnek, és mese nincs, küldeni kell tovább a kutyát, mert emberélet múlik rajta! Persze, ott van a 10 méteres hosszúpóráz, de ha azzal viszi be az ember a kutyát az erdőbe, akkor nem tud normálisan dolgozni a keresőkutya, mert fennakad minden bokorban!
Mikor ilyen puskás, vérengző fenevadak garázdálkodnak az erdőben akkor még is hogyan tréningezzünk nyugodt szívvel a kutyáinkkal? Az erdőben állatok vannak, tudomásom szerint a kutya is állat, de akkor miért is hangoztatják egyesek, hogy nem oda való? Hiszen az a természetes közege, nem a város, ott tud szabadon rohangálni, játszani a haverokkal, normálisan labdázni a gazdával! A jó életbe, ha nincs minden településen normális futtató, akkor még is hogy a búsba mozgassa le valaki a kutyáját? Ja, hogy akkor városba, lakásba nem való? De ha erdőbe sem, akkor még is hova? Mikor, és miért is lettek számkivetettek a kutyák???

Megjegyzem volt olyan riasztás, ami vadászoktól érkezett, hogy egy társuk eltűnt. A helyszínre kiszálló kollégák majdnem fának mentek az alkoholbűztől, amikor arról kérdezték a bejelentő társaságot, hogy merre, és mikor látták utoljára a keresett személyt, és ugyan van e valami, amiről szagmintát vehet a kutya... Totál piásan a puskájával mutogatott az egyik gyökér!