Mikesesek az egyenruha ellen!

minden este fehér inget kivasalni nem akaró anyuka

/ #13

2014-01-08 18:59


Azért az is jó volna, ha a szülőbizottság és az igazgatóság utánanézne, milyen európai iskolákban van egyenruha, a Mikes az angliai drága magániskolák mintáját kívánja-e követni (esetleg egy oroszországi példa ihlette, ahol épp most tették kötelezővé az egyenruha viselését) vagy pedig lehetősége és szabadsága szerint körültekintőbben hoz efféle, sok embert eléggé mélyen érintő döntést.
Ráadásul a diákokat sem kérdezte senki, pedig nem lenne annyira bonyolult egy egyszerű közvéleménykutatást végezni körükben. Sokan így sem jó szívvel mennek iskolába (nagyon fárasztó hétre járni is), eléggé a feje tetején áll az egész rendszer, és ezt ők is érzik, a saját bőrükön. A tanárok kiszolgáltatottságát, a bizonytalanságot, pénztelenséget. És akkor még nyomorgatják őket efféle nevetséges dresszkódot is előírva (az egyenruha bevezetéséig kötelező fehér ing, sötét nadrág).
Arról már ne is beszéljünk, hogy anyagilag mit jelenthet ez például egy olyan családnak, amelynek két-három gyermeke a Mikesbe jár.