Származás nélküli lovakkal is lehessen lovagoltatni


Vendég

/ #257

2014-01-07 08:45

Hát akkor leírnám a saját tapasztalatomat.
Békásmegyer, dombjainak tetején egy kis magánvállalkozású "lovarda". 12 darab ló körülbelül. Egyik sem ismert származású. Tökéletes lovak! Egytől egyig az összes! 13 éves koromban az óriási ló (kb 2méteres marmagassággal, ami lássuk be az akkori 150-160 centimnek igen rémisztő volt)kezesbárányként lépkedett alattam és simult fejével a mellkasomhoz! Ugyan így az összes többi ló! Nem csak azért mert ismertek már. A legelső ottlétemnél ez volt! (másfél óra/2000.- TÚRALOVAGLÁS csoportvezetővel)

Tahi, Bodormajor lovarda. Tökéletes származású lovak. 15 évesen nem mentem a közelükbe se, olyan sunyik voltak. Amelyik lovat alám rakták nem lehetett semmire se ösztökélni és mire végül gyorsított(fél óra FUTÓSZÁRON/ 3000.- ....) amire nagy nehezen vettem rá, nem akart megállni se. És nem az én tapasztalatlanságom miatt. Ugyan így járt barátnőm is aki 5 éves kora óta lovagolt és akkor volt 13 éves.

Üröm, Ismerős lovai. Egy édes kanca. Szőrén lovagoltam rajta a sörényébe kapaszkodva. Semmi származás. Ez mindent elárul.

A lényeg: A Bodormajor lovait ajánlanák terápiás kezelésre, pici gyerekek taníttatására vagy Békásmegyer "XY" bácsi lovait, akik még a kutyát se bántották pedig acsargott rá?